2013. november 3.

Az ízületi fájdalmak kezelése növényi hatóanyagokkal


Kerti patika - Ízületi fájdalmak
Nincs is “jobb” emlékeztető annál, mint a látszólag sehonnan fellépő ízületi fájdalom, arra, hogy bizony nem vagyunk már annyira fiatalok. DE! Ne nyugodjunk bele, mondván, hogy ez a korral jár. Gondoskodjunk magunkról és az ízületeinkről! Természetesen, ha panaszaink vannak, legjobb ha ellátogatunk az orvoshoz, azonban az általa javasolt kezelést kiegészíthetjük néhány természetes praktikával:

Ördögcsáklyagyökér (Harpadol)- Porckopás, oszteoartritisz kezelésére tanulmányokkal igazoltan igen hatékony gyógynövény. 
Gránátalma - A porcokat megtámadó enzimek termelését akadályozza. Emellett általános antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású ez az egyébként nagyon finom gyümölcs. Frissen, a levét, vagy kapszulában is lehet fogyasztani.
Kurkuma - Erőteljes fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő. Fűszerként is nagyon finom, így könnyen hozzáadhatjuk az étrendünkhöz, azonban, hogy a gyógyító hatását igazán kihasználhassuk, érdemes egy jó minőségű táplálékkiegészítőt venni. A kukuma virága igen tetszetős, gyakran használják virágkötészetben is. Otthonok megkapó dísze lehet a cserepes élő növény.
Lenmag - itt újra visszaköszön az omega 3 zsírsav egyik legjobb növényi forrása. Erősíti az immunrendszert és gyulladáscsökkentő hatása kihat az ízületekre is. Néhány kanál lenmag olaj fogyasztása naponta, már észrevehetően javíthatja ízületeink állapotát.


1 megjegyzés:

  1. A kurkumáról én is csak jókat tudok mondani, a Medosan étrend-kiegészítőjét szedtem és az segített. A lucernából készült teát is tudom ajánlani ízületi fájdalmakra.

    VálaszTörlés

Köszönöm hozzászólásodat!