Folyamatosan keresem azokat az egyszerű recepteket, amivel bevágódhatok családtagjaimnál. A dolog igazán egyszerű lenne, ha nem stresszelnék rá a sütemény-tortúrára, és a kisujjamban lenne a "szakma". De, hát nincs, így próbálkozom.
A Bounty szelet egy örök, megunhatatlan kedvenc a gyerekek körében és ez a recept az én szintemhez képest azért egyszerűnek tűnik.
A Bounty-t szinte mindenki szereti akár a kicsikről vagy nagyokról van szó...kedves anyukák, ez a tökéletes süti!
Mennyiség: 4 személyre
Előkészítés: 20 perc
Elkészítés: 50 perc
Nehézségi fok: 2
Ajánlott évszak: Ősz ... de szerintem a karácsony hangulatába is tökéletesen beleillik.
Költség: Alacsony
A sütemény tésztájához az alábbiakra lesz szükségünk:
- 250 g liszt
- 170 g puha vaj
- 180 g cukor
- 4 tojás
- 100 ml tej
- 40 gr. keserű kakaó
- 1 zacskó élesztő
- porcukor tetszés szerint
A Bounty töltelékhez:
- 50 ml tejszín
- 140 gr. cukor
- 150 g kókuszreszelék
- 2 teáskanál kukoricakeményítő
- 1 tojásfehérje
Készítsük el a tölteléket:
Verjük fel jó keményre a fehérjét és apránként adjuk hozzá a cukort, a lisztet, a kókuszlisztet a keményítőt és a tejszínt. Tegyük félre, mert csak azelőtt lesz rá szükségünk mielőtt a süteményt a sütőbe tennénk.
Készítsük el a sütemény tésztáját:
Először is a puha vajjal dolgozzuk habosra a cukrot, ekkor adjuk hozzá a tojások sárgáját és alaposan keverjük el a krémet. Amikor egységes szép a keverék, kezdhetjük hozzáadni a lisztet, az élesztőt, a kakaót és a tejet, folyamatosan kevergetve, hogy homogén tésztánk legyen.
Ekkor verjük fel a tojások fehérjét kemény habbá és óvatosan elegyítsük a tésztába, felülről lefelé majd fel mozgatva a fakanalat, hogy könnyű habos tésztánk legyen, a tojásfehérje ne essen össze.
Sütés:
Melegítsük fel a sütőt 180°-ra. Készítsünk elő egy kuglófsütőt, 30 cm-átmérőjű tökéletes lesz! Vajazzuk ki és lisztezzük a belsejét, majd a tészta felét öntsük bele és simítsuk el egyenletesen. Következzen a Bounty krém, melyet igyekezzünk a kuglóf forma közepéhez körben elhelyezni és fedjük be a maradék tésztával.
Süssük 180°-on egy órán keresztül.
Szerintem hét végén neki is fogok futni az elkészítésének. Ha sikerül, rakok fel fotókat :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!