2013. november 6.

Bounty szelet egyszerűen... talán még nekem is sikerül?

Folyamatosan keresem azokat az egyszerű recepteket, amivel bevágódhatok családtagjaimnál. A dolog igazán egyszerű lenne, ha nem stresszelnék rá a sütemény-tortúrára, és a kisujjamban lenne a "szakma". De, hát nincs, így próbálkozom.
A Bounty szelet egy örök, megunhatatlan kedvenc a gyerekek körében és ez a recept az én szintemhez képest azért egyszerűnek tűnik. 
A Bounty-t szinte mindenki szereti akár a kicsikről vagy nagyokról van szó...kedves anyukák, ez a tökéletes süti!

Mennyiség: 4 személyre
Előkészítés: 20 perc
Elkészítés: 50 perc
Nehézségi fok: 2
Ajánlott évszak: Ősz ... de szerintem a karácsony hangulatába is tökéletesen beleillik.
Költség: Alacsony

A sütemény tésztájához az alábbiakra lesz szükségünk:
  • 250 g liszt
  • 170 g puha vaj
  • 180 g cukor
  • 4 tojás
  • 100 ml tej
  • 40 gr. keserű kakaó
  • 1 zacskó élesztő
  • porcukor tetszés szerint

A Bounty töltelékhez:
  • 50 ml tejszín
  • 140 gr. cukor
  • 150 g kókuszreszelék
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 tojásfehérje


Készítsük el a tölteléket:
Verjük fel jó keményre a fehérjét és apránként adjuk hozzá a cukort, a lisztet, a kókuszlisztet a keményítőt és a tejszínt. Tegyük félre, mert csak azelőtt lesz rá szükségünk mielőtt a süteményt a sütőbe tennénk.

Készítsük el a sütemény tésztáját:
Először is a puha vajjal dolgozzuk habosra a cukrot, ekkor adjuk hozzá a tojások sárgáját és alaposan keverjük el a krémet. Amikor egységes szép a keverék, kezdhetjük hozzáadni a lisztet, az élesztőt, a kakaót és a tejet, folyamatosan kevergetve, hogy homogén tésztánk legyen.
Ekkor verjük fel a tojások fehérjét kemény habbá és óvatosan elegyítsük a tésztába, felülről lefelé majd fel mozgatva a fakanalat,  hogy könnyű habos tésztánk legyen, a tojásfehérje ne essen össze.

Sütés:
Melegítsük fel a sütőt 180°-ra. Készítsünk elő egy kuglófsütőt, 30 cm-átmérőjű tökéletes lesz! Vajazzuk ki és lisztezzük a belsejét, majd a tészta felét öntsük bele és simítsuk el egyenletesen. Következzen a Bounty krém, melyet igyekezzünk a kuglóf forma közepéhez körben elhelyezni és fedjük be a maradék tésztával.
Süssük 180°-on egy órán keresztül.

Szerintem hét végén neki is fogok futni az elkészítésének. Ha sikerül, rakok fel fotókat :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!