2013. november 22.

Sütés nélküli dupla csokitorta (nem csak vegánoknak)

E desszert semmiképpen nem mondható diétásnak, azonban mind a vegánok, mind a paleolit táplálkozás hívei bátran kipróbálhatják ezt a sütést nem igénylő tortát. Tuti vendégváró fogás az ünnepekre!

A tészta hozzávalói:



Az avokádó csoki mousse hozzávalói:


  • 3 kisebb vagy 2 nagyobb avokádó, meghámozva, magtalanítva
  • szűk 1 deci mandulatej
  • 1,5 juharszirup
  • evőkanál mogyoróvaj (vagy napraforgó vaj, vagy bármilyen egyéb mogyoróféléből készült vaj)
  • evőkanál tápióka keményítő
  • ¼ teáskanál
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 0,25 k csokipasztilla
  • 60 g kakaópor


Tészta:

1. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
2. Robotgépben összetörjük a diót, de ügyeljünk rá, hogy darabos maradjon.
3. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, ugyanúgy átdolgozzuk robotgéppel, de éppen csak annyira, hogy összekeveredjenek.

A masszát beletesszük a sütőformába, kézzel, vagy spatulával eligazítjuk a formában, jól lelapítjuk. Betesszük a fagyasztóba, amíg a csokimousse készül.

Csokimousse:
A kép illusztráció

  1. A csokipasztillán kívül a mousse hozzávalóit robotgéppel simára dolgozzuk. 
  2. A csokipasztillát gőz fölött megolvasztjuk.
  3. Beletesszük a többi hozzávalóhoz a robotgépbe és egyenletesre, simára keverjük.
  4. Az így elkészült tölteléket rásimítjuk a tésztára, és a tortát 2 órán keresztül hagyjuk hűlni a fagyasztóban. Ezt a sütit hidegen kell tálalni, mert szobahőmérsékleten megpuhul. Miután kivettük a fagyasztóból 5-10 percig hagyjuk állni mielőtt tálaljuk és szeleteljük.
A maradékot becsomagolva, szintén a fagyasztóban tároljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!