E desszert semmiképpen nem mondható diétásnak, azonban mind a vegánok, mind a paleolit táplálkozás hívei bátran kipróbálhatják ezt a sütést nem igénylő tortát. Tuti vendégváró fogás az ünnepekre!
- 0,5 k pekándió, vagy sima dió
- 60 g kakaó
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 60 g juharszirup
- 1 teáskanál vanília aroma
- ½ teáskanál só
Az avokádó csoki mousse hozzávalói:
- 3 kisebb vagy 2 nagyobb avokádó, meghámozva, magtalanítva
- szűk 1 deci mandulatej
- 1,5 juharszirup
- evőkanál mogyoróvaj (vagy napraforgó vaj, vagy bármilyen egyéb mogyoróféléből készült vaj)
- evőkanál tápióka keményítő
- ¼ teáskanál só
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 0,25 k csokipasztilla
- 60 g kakaópor
Tészta:
1. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
2. Robotgépben összetörjük a diót, de ügyeljünk rá, hogy darabos maradjon.
3. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, ugyanúgy átdolgozzuk robotgéppel, de éppen csak annyira, hogy összekeveredjenek.
A masszát beletesszük a sütőformába, kézzel, vagy spatulával eligazítjuk a formában, jól lelapítjuk. Betesszük a fagyasztóba, amíg a csokimousse készül.
A kép illusztráció |
- A csokipasztillán kívül a mousse hozzávalóit robotgéppel simára dolgozzuk.
- A csokipasztillát gőz fölött megolvasztjuk.
- Beletesszük a többi hozzávalóhoz a robotgépbe és egyenletesre, simára keverjük.
- Az így elkészült tölteléket rásimítjuk a tésztára, és a tortát 2 órán keresztül hagyjuk hűlni a fagyasztóban. Ezt a sütit hidegen kell tálalni, mert szobahőmérsékleten megpuhul. Miután kivettük a fagyasztóból 5-10 percig hagyjuk állni mielőtt tálaljuk és szeleteljük.
A maradékot becsomagolva, szintén a fagyasztóban tároljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!