2013. november 29.

Sikerült, és még ízlik is!

Mindenképpen érdekesnek és kipróbálandónak találtam azt a receptet, melyre a Dán paleo utolsó oldalain leltem. Az eddigi, általam ismert receptektől elértően a kenyérnek szánt magvakat nem szükséges megőrölni. Tojás, olivaolaj és só kell hozzá a magokon kívül, és már süthető is a "kenyér". (Lehet valami más elnevezést kéne kitalálni rá)
A mennyiség 1 főre rengeteg, főleg hogy a magvas kenyér rendkívül laktató. Az egy órás sütési idő alatt a
magok felpuhulnak, könnyen szeletelhető marad másnap is, (a harmad és negyednapot még nem tudom) és az egészen vékony szelet sem esik szét darabokra.
Normál szendvicset készítettem magamnak belőle, szalámival, sonkával, retekkel, póré hagymával és gombával.
Tudom, hogy a paleo szerint a húsok is minél inkább tiszta, feldolgozatlan formában kellene szerepeljenek az étlapon, de majd belerázódom abba is. A kenyeret akár sajttal, akár zöldség krémmel is lehet fogyasztani. Estére szerintem brokkoli krémet készítek majd hozzá. :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!