2013. május 8.

Akácvirág szörp


Elkészítés:
A 350 gr megmosott akácvirágot edénybe helyezem és leöntöm 1700 ml friss vízzel, rákarikázok egy fél meghámozott citromot (nem tudom milyen anyagokkal kezelték korábban, ezért a héját nem használom). Hűtőbe teszem legalább 1 napra és alkalmanként átnyomkodom, hogy a víz színén lévő virágok is a vízbe kerüljenek.
Leszűröm az így kapott levet egy fazékba, beleöntök 1,5 kg cukrot (lehet más ízesítővel is, többel vagy kevesebbel, ízlés szerint) és felfőzöm, egy kicsit forralom. Az előkészített tiszta, kimosott, csíramentesített üvegekbe töltöm és lezárom a tetejüket. Takarók közt száraz dunsztban hagyom kihűlni.

Rendkívül kellemes íze van, télire eltéve sötét hideg estéken megidézhetjük vele a tavasz üdeségét. Szánkban érezzük az akácvirág bódító illatát. Kihagyhatatlan! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!