2013. május 24.

Zsályaleves - Salvia


Ha van kedvetek a hét végi ebédet megkoronázni a fűszerkertből szedett zsályával, akkor érdemes kipróbálni a Fehérboros tejszínes zsálya levest. 

Hozzávalók:
Elkészítés:

Hámozzatok meg egy nagy fej hagymát és vágjátok apróra. Hevítsetek fel egy kanál vajat és egy kanál olajat egy fazékban, erre dobjátok rá a hagymát, pároljátok üvegesre. Ezalatt a zsályaleveleket is aprítsátok fel, majd dobjátok rá a hagymára. Pároljátok egy kicsit együtt, majd öntsetek hozzá 1-1,5 dl fehér bort. Borsozzátok, majd pároljátok még 5 percig. Az előre elkészített hús alaplével (kb. 1 liter) öntsétek fel, majd melegítsétek forrásig. Ekkor 2-3 evőkanál burgonya pehellyel krémesítsétek, a tűzről lehúzva a végén keverjétek bele a főzőtejszínt. Kínáljátok kenyér szeletekkel, melyre előzőleg sajtot olvasztottatok.
Akinek kedve van hozzá, vagy jobban szereti, tálalás előtt turmixolja fel a levest.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!