2013. május 1.

Masszázsolaj izomfájdalmakra

A hosszú hideg tél után sokan mozdulnak ki a természetbe, kezdenek neki a rég halogatott edzésnek vagy éppen a kiskert szépítésébe fognak bele. A munkától elszokott izmok sokszor fájdalommal, görccsel reagálnak, melyre gyengéd, természetes gyógymód alkalmazható a természet kincsestárából.
Mindössze pár hozzávalóra lesz szükségünk:

Amennyiben könnyebben kezelhető testvajat szeretnénk, úgy használjunk kókuszzsírt, melyet megolvasztunk, és kimérünk. A kókuszzsír szobahőmérsékleten szilárd állapotú és csak a tenyérben, vagy a meleg testre kenve olvad fel.

A friss, összetört vagy szárított növényeket tegyük áttetsző üvegbe és öntsük rá az olajat. Zárjuk le szorosan és tegyük napos, meleg helyre 2-3 hétre, hogy a hatóanyagok kioldódjanak. Később sűrű szitán átszűrjük, tiszta, zárható üvegbe töltjük és felcímkézzük. Amennyiben kókuszzsírral dolgoztunk, úgy érdemes a pihenési idő után tégelyekbe tölteni a krémet és hűtőben tárolni.

A rozmaring serkenti a vérkeringést, méregtelenít és enyhíti a fájdalmat. Az orbáncfű izomfeszülésre, idegfájdalmakra hasznos, a kamillavirág pedig fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő. Naponta többször érdemes átmasszírozni meleg olajjal vagy a kézmeleg testvajjal a fájdalmas izmokat.  Az élményt fokozhatjuk, ha a masszírozást végző személy kezei jó melegek, érdemes meleg vízben jól átmelegíteni azokat.
Az megmasszírozott izmoknak jót tesz a forró, lazító fürdő vagy zuhany. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!