2013. május 22.

Kamilla krém készítése





Tegnap este ígértem a kamillakrém receptjét Facebook oldalunkon. Lényegében ez egy nagyon egyszerű melegítéses technikával készülő olaj-zsír, attól függően milyen vivőanyagot választunk. Én szeretem a kókuszzsírt, mert szobahőmérsékleten még dermedt állapotú, így könnyen adagolható a kívánt mennyiségben. Könnyen és jól beszívódik a bőrbe.
20-30 dkg kókuszzsírt felhevítünk és beledobunk két marék kamillavirágzatot. Kavarunk rajta kettőt és lehúzzuk a tűzről, lefedve hagyjuk kihűlni. Estére hűtőbe tesszük, másnap újramelegítjük. Amikor megolvadt, leszűrjük és a kamilla hatóanyagait tartalmazó folyékony olajat tégelyekbe adagoljuk. Megvárjuk hogy megszilárduljon. Ajándéknak is tökéletes szép csomagolásban.

Ez az elkészítési mód sok gyógynövény esetében alkalmazható, ilyen pl. a körömvirág. Elődeink disznózsírt használtak hordozóanyagként.
Természetesen egy szép üveget választva akár olajjal is próbálkozhattok, azt ledugózva, kedves címkével tökéletes és egyben hasznos dísze lehet a fürdőszobádnak.
Ha kedvetek támad kencézni, itt találtok alapanyagokat
  :http://mulinoverde.net/kerti-patika
 

Osszátok bátran a receptet, hátha az ismerősötöknek is jól jön!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!