Legalább annyira finom, mint amennyire
szép látvány :-)
Ahelyett, hogy a klasszikus módon, kávéval
készítenénk, a babapiskótákat gyengéden linoncello-s alapba áztatjuk mely által
speciális ízvilágot kap a mascarpone krém.
Ez a desszert tökéletes a forró évszakban,
ebéd után vagy a délutáni órákban, a megszokottól eltérő édességként sikert
arathatunk vele.
Ha nem szeretnétek alkoholtartalmú
limoncello-t használni a készítéshez, akkor helyettesítsétek egyszerűen friss
citromlével, vagy az eper, cukor és citrom kieresztett levét használjátok fel,
így a gyermekek is megkóstolhatják ezt a különlegességet.
Készítsük el a mascarpone-s krémet (nyolc
db 150 ml-es pohárhoz):
- 250 gr mascarpone
- 3 tojás sárgája
- 4 ek limoncello (vagy citromlé)
- 4 ek porcukor
A tojás sárgájákkal keverjétek habosra a
porcukrot, adjátok hozzá a linomcello-t majd legvégül a mascarpone-t.
Keverjétek csomómentes krémmé.
Gyümölcs betéthez:
- 250 gr eper
- 2 ek cukor
- 1 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
Az apró kockákra vágott epret locsoljátok meg a citrommal, szórjátok rá a
cukrot és a reszelt citromhéjat, keverjétek óvatosan össze és hagyjátok állni.
Mártogatáshoz:
- 150 ml víz
- 2 ek cukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 6 ek limoncello vagy citromlé
- 12 db félbevágott babapiskóta
A hozzávalókat keverjétek össze, hogy a
cukor felolvadjon, majd a babapiskótákat egyenként megforgatva benne, hármat
hármat helyezzetek egy-egy pohárba, annak oldalához döntve. Ha ezzel megvagytok,
mindegyikbe kanalazzatok pár kanál krémet, majd halmozzátok rá az
eperdarabokat. Fedjétek le a maradék krémmel és díszítsétek mentalevéllel,
és/vagy egy-egy egész eperdarabbal.
A poharakat helyezzétek egy órára hűtőbe
hogy az ízek összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!