2013. május 25.

Limoncello krémes, epres Tiramisu


Legalább annyira finom, mint amennyire szép látvány :-)
Ahelyett, hogy a klasszikus módon, kávéval készítenénk, a babapiskótákat gyengéden linoncello-s alapba áztatjuk mely által speciális ízvilágot kap a mascarpone krém.
Ez a desszert tökéletes a forró évszakban, ebéd után vagy a délutáni órákban, a megszokottól eltérő édességként sikert arathatunk vele.
Ha nem szeretnétek alkoholtartalmú limoncello-t használni a készítéshez, akkor helyettesítsétek egyszerűen friss citromlével, vagy az eper, cukor és citrom kieresztett levét használjátok fel, így a gyermekek is megkóstolhatják ezt a különlegességet.
Készítsük el a mascarpone-s krémet (nyolc db 150 ml-es pohárhoz):
  • 250 gr mascarpone
  • 3 tojás sárgája
  • 4 ek limoncello (vagy citromlé)
  • 4 ek porcukor

A tojás sárgájákkal keverjétek habosra a porcukrot, adjátok hozzá a linomcello-t majd legvégül a mascarpone-t. Keverjétek csomómentes krémmé.
Gyümölcs betéthez:
  • 250 gr eper
  • 2 ek cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja

 Az apró kockákra vágott epret locsoljátok meg a citrommal, szórjátok rá a cukrot és a reszelt citromhéjat, keverjétek óvatosan össze és hagyjátok állni.

Mártogatáshoz:
  • 150 ml víz
  • 2 ek cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 6 ek limoncello vagy citromlé
  • 12 db félbevágott babapiskóta

A hozzávalókat keverjétek össze, hogy a cukor felolvadjon, majd a babapiskótákat egyenként megforgatva benne, hármat hármat helyezzetek egy-egy pohárba, annak oldalához döntve. Ha ezzel megvagytok, mindegyikbe kanalazzatok pár kanál krémet, majd halmozzátok rá az eperdarabokat. Fedjétek le a maradék krémmel és díszítsétek mentalevéllel, és/vagy egy-egy egész eperdarabbal.

A poharakat helyezzétek egy órára hűtőbe hogy az ízek összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!