- 30 dkg brokkoli,
- 1 paradicsom,
- 1 póréhagyma,
- 2 szem retek,
- 2 tojás,
- petrezselyem zöldje,
- 2 ek olívaolaj, citromlé,
- 1 ek tejföl,
- só,
- fehér bors
A brokkolit megtisztítjuk, kis rózsákra szedjük, megmossuk. Enyhén sós, forró vízbe tesszük, kb. 4-5 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Ez alatt a tojást keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük, megpucoljuk és kockákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, letöröljük, és kis kockákra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, zöldjét levágjuk, a fehér részt hosszában kettévágjuk, majd keresztben metéltre szeljük. A retket megtisztítjuk, megmossuk és gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A petrezselymet felaprítjuk. Az olívaolajat, a ciromlevet, a tejfölt és ízlés szerint sót, fehér borsot összekeverjük. A brokkolit tálra halmozzuk. Salátástálban összekeverjük a paradicsomot, pórét, retket, tojást, petrezselymet és a brokkoli tetejére borítjuk. Meglocsoljuk a tejfölös mártással és azonnal tálalhatjuk.