2012. október 12.

Brokkolis tojássaláta

Hozzávalók:
  • 30 dkg brokkoli,
  • 1 paradicsom,
  • 1 póréhagyma,
  • 2 szem retek,
  • 2 tojás,
  • petrezselyem zöldje,
  • 2 ek olívaolaj, citromlé,
  • 1 ek tejföl,
  • só,
  • fehér bors

A brokkolit megtisztítjuk, kis rózsákra szedjük, megmossuk. Enyhén sós, forró vízbe tesszük, kb. 4-5 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.  Ez alatt a tojást keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük, megpucoljuk és kockákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, letöröljük, és kis kockákra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, zöldjét levágjuk, a fehér részt hosszában kettévágjuk, majd keresztben metéltre szeljük. A retket megtisztítjuk, megmossuk és gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A petrezselymet felaprítjuk. Az olívaolajat, a ciromlevet, a tejfölt és ízlés szerint sót, fehér borsot összekeverjük. A brokkolit tálra halmozzuk. Salátástálban összekeverjük a paradicsomot, pórét, retket, tojást, petrezselymet és a brokkoli tetejére borítjuk. Meglocsoljuk a tejfölös mártással és azonnal tálalhatjuk.