Káposztasaláta virslivel
Hozzávalók:
- 1 evőkanál citromlé,
- 1 fej lila hagyma,
- 1 csokor snidling,
- 1 kis fej saláta,
- 15 dkg karfiol,
- 20 dkg koktélvirsli,
- 1 kk csípős mustár,
- 2 ek ollívaolaj,
- só,
- bors.
A karfiolrózsákat puhára főzzük, a főzőléből 3 evőkanállal félreteszünk. Megfőzzük a virslit is, hagyjuk kihűlni, majd kisebb darabokra, félbe, vagy karikára vágjuk. végül a megtisztított, felszeletelt hagymával és a snidlinggel együtt a karfiolhoz adjuk. Elkeverjük a citromlét a mustárral, ízlés szerint sóval, borssal, majd apránként az olajjal és a karfiol félretett főzővizével. Meglocsoljuk vele a virslis karfiolt, lazán összekeverjük. Néhány szép saláta levéllel kibélelünk egy mélyebb tálat, a többit apróra tépkedjük és a tál aljára szórjuk. A tetejére púpozzuk a karfolsalátát, paradicsom karikával, petrezselyemmel díszítjük.
Káposztasaláta virslivel
Reviewed by
Névtelen
on
hétfő, október 08, 2012
Rating:
5