2012. október 8.

Káposztasaláta virslivel

Hozzávalók:
  • 1 evőkanál citromlé,
  • 1 fej lila hagyma,
  • 1 csokor snidling,
  • 1 kis fej saláta,
  • 15 dkg karfiol,
  • 20 dkg koktélvirsli,
  • 1 kk csípős mustár,
  • 2 ek ollívaolaj,
  • só,
  • bors.
A karfiolrózsákat puhára főzzük, a főzőléből 3 evőkanállal félreteszünk. Megfőzzük a virslit is, hagyjuk kihűlni, majd kisebb darabokra, félbe, vagy karikára vágjuk. végül a megtisztított, felszeletelt hagymával és a snidlinggel együtt a karfiolhoz adjuk. Elkeverjük a citromlét a mustárral, ízlés szerint sóval, borssal, majd apránként az olajjal és a karfiol félretett főzővizével. Meglocsoljuk vele a virslis karfiolt, lazán összekeverjük. Néhány szép saláta levéllel kibélelünk egy mélyebb tálat, a többit apróra tépkedjük és a tál aljára szórjuk. A tetejére púpozzuk a karfolsalátát, paradicsom karikával, petrezselyemmel díszítjük.