2012. október 11.

Kapros, joghurtos gombasaláta

Hozzávalók:
  • 80 dkg csiperkegomba,
  • 1 cl ecet,
  • 4 dl joghurt,
  • 1 csokor kapor,
  • 1 citrom,
  • őrölt fehér bors,
  • só.

A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. Gyengén sós, ecetes vízben megfőzzük, majd a főzővizében kihűtjük.
A joghurtot elkeverjük a megmosott, lecsepegtetett, finomra vágott kapor egyik felével, sóval, borssal. Szűrt citromlével ízesítjük. Az elkészített salátaöntetbe belekeverjük a leszűrt gombát és a hűtőszekrénybe téve jól lehűtjük. Tálaláskor megszórjuk a kapor másik felével. Laktató, sokáig neincs éhségérzetünk e fogás után.