2012. október 13.

Tejszínes gombás csirke

Hozzávalók:
  • 20 dkg csirkemell filé,
  • 1 dl tejszín,
  • só,
  • bors,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • aprított petrezselyem zöldje
  • 20 dkg konzerv gomba, (én a frisset jobban szeretem, ezért abból készítettem)
  • 2 ek olívaolaj.
A csirkemellet csíkokra vágjuk. Olajon kissé megpirítjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt 20 percig pároljuk. A megtisztított, felaprított vöröshagymát és a petrezselymet a maradék olajon megpirítjuk, belekeverjük a felszeletelt gombát. Az egészet hozzáadjuk a csirkéhez. Amikor az ízek összeértek, párolt zöldségkeverékkel fogyasztjuk (pl. Mexikói vagy Kínai mix).