2012. október 8.

Spenótos sajttekercs

Hozzávalók:
  • 4 tojás,
  • 30 dkg spenótpüré,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • 1 ek olaj,
  • 1 ek vaj,
  • fél citrom reszelt héja,
  • őrölt szerecsendió,
  • só,
  • bors.

A sóval, borssal ízesített habart tojásokból nyolc omlettet sütünk, s külön-külön kiterítve kihűtjük. Felhevített olajon addig pároljuk a spenótot, amíg a leve el nem fő. Amikor elkészült, megkenjük vele az omletteket s felgöngyöljük a lepényeket. A tekercseket tűzálló tálba tesszük, meghintjük szerecsendióval, a citrom reszelt héjával és a sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, s a sajt megolvadásáig sütjük.