2012. október 24.

Miszó leves...

...hagymával, sárgarépával, tofuval.

Hozzávalók 4-5 főre:
  • 4-5 csésze víz
  • 3 cm szárított wakame (tengeri fű) áztatva és vékony darabokra szeletelve
  • 1/2 csésze félholdra vágott vöröshagyma
  • 1/2 csésze gyufaszálra szeletelt sárgarépa
  • 20 dkg tofu, 1 cm-esre kockázva
  • 1 1/2 - 2 1/2 evőkanál miszó paszta
  • vékonyra szeletelt újhagyma tálaláskor a tetejére szórva
Elkészítés:
Tegyük a vizet az edénybe, fedjük le és kezdjük el forralni. Amikor forr, hozzáadjuk a wakamet, 2-3 percig közepes lángon főzzük. Hozzáadjuk a hagymát, lefedjük és még 1-2 percig pároljuk. Ezután beletesszük a sárgarépát és alacsony lángon 4-5 percig főzzük. Végül a tofu kerül a levesbe. Kiveszünk a levesből 2 deciliternyit egy kis tálkába és feloldjuk benne a miszópasztát. Óvatosan visszaöntve a leveshez forralás nélkül hevítjük 2-3 percig.
Forrón tálaljuk az újhagymával a tetején.


Könnyű, reggeli levesnek ajánlott elkészíteni. Egyszerű és finom, percek alatt elkészül.