2012. október 8.

Kelkáposzta főzelék

A kelkáposzta főzeléket gyerekkorom óta szeretem. Sőt minden kelkáposztás ételt szeretek, így a négy napos szétválasztó diétás étrendbe is tökéletesen beilleszthető számomra ez az étel. :-)

Hozzávalók:
  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 2,3 burgonya,
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • ételízesítő
  • csipetnyi őrölt kömény
  • 2 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj
A kelkáposztát vékony szeletekre vágom, az előkészített, hámozott, mosott, felkockázott burgonyával együtt enyhén sós vízben főzöm, közben a  fokhagymát és a fűszereket hozzáadom. Az olajon világos rántást készítek, mellyel a megfőtt zöldségeket besűrítem.
A főzeléket a diéta alkalmával magában, vagy gombapörkölttel fogyaszthatjuk.