2012. október 8.

Zöldséges csirkés tál

Hozzávalók:
  • fél csirke,
  • 30 dkg vegyes zöldség (karfiol, zöldbab, petrezselyemgyökér, karalábé,  gomba, zöldpaprika,  stb.)
  • petrezselyem zöldje,
  • kapor,
  • zeller zöldje,
  • 2 dkg margarin,
  • 1 mokkáskanál őrölt szerencsendió virág,
  • só ízlés szerint,
  • törött fekete bors,
  • 1 csomó újhagyma.
Egy tepsit a margarinnal kikenünk. A megtisztított és feldarabolt zöldségfélét változatosan beleterítjük a tálba. Megsózzuk, majd ráfektetjük a tisztított és kis darabjaira vágott, sózott, borsozott, szerecsendió-virággal megszórt csirkehúst. Beborítjuk a maradék zöldséggel és megsózzuk. Rátesszük a megtisztított, szeletelt újhagymát és meghintjük finomra vágott fűszerekkel.
Kevés olvasztott margarinnal meglocsoljuk, majd lefedve, előmelegített forró sütőben közepes lángon kb. 40-50 percig sütjük.