Tejfölös halleves
Hozzávalók:
- 30 dkg ponty,
- 1 babérlevél,
- 3 szem fekete bors,
- 20 dkg vegyes zöldség,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 kk porcukor,
- só,
- liszt,
- kevés zsiradék,
- fél citrom,
- tejföl.
A hal fejét, és farokrészét, a formázásnál leeső kis haldarabokat, esetleg a gerinccsontot megmossuk és sózzuk. 6 dl vízben feltesszük főni, babérlevelet és szemes borsot teszünk hozzá, közben kevés zsiradékban a finomra vágott vegyes zöldséget félpuhára pároljuk. Amikor a hal megpuhult, leszűrjük a levét, és leszedjük a haldarabokat a csontról, ezután a porcukorral, liszttel és a zúzott vöröshagymával barna rántást készítünk, amit a leszűrt hallével, felengedünk. Beletesszük a vegyes zöldséget, a citrom levével ízesítjük és addig főzzük, amíg a zöldség teljesen puha nem lesz. Tálalás előtt néhány evőkanál tejföllel átforraljuk és a szálkamentes halhússal együtt tálaljuk.
Tejfölös halleves
Reviewed by
Névtelen
on
kedd, október 09, 2012
Rating:
5