2012. október 14.

Heringfalatok öntettel

Hozzávalók:
  • Kis üveg heringből két szelet
  • 2 főtt tojás sárgája
  • 1 kk mustár
  • fehér bors
  • 3 ek tejszín
A mustáros öntethez:
  • 1 ek mustár
  • 1 ek tejszín
  • bors
Az uborkás-retkes öntethez:
  • 10 dkg uborka
  • 5 dkg retek
  • 0,5 dl tejszín
  • bors
A fűszeres mártáshoz:
  • kevés kapor
  • petrezselyem zöldje,
  • 1 kk citromlé
  • 1 dl tejszín,
  • bors
A heringfiléket hosszában félbevágjuk, feltekerjük és rögzítjük egy fogpiszkálóval. Összetörjük a főtt tojássárgákat és simára keverjük a sóval, borssal, mustárral és a tejszínnel. Ezt a krémet egy habzsák segítségével a feltekert heringfalatokba töltjük. A mustáros öntethez összekeverjük a mustárt a tejszínnel, ízestjük borssal. Az uborkás-retkes öntethez az uborkát apró csíkokra vágjuk. A retket is megtisztítjuk és szintén finomra aprítjuk. Összekeverjük a tejszínnel és fűszerezzük.

A fűszeres mártáshoz a fűszereket olyan finomra vágjuk, amennyire csak lehet, majd elkeverjük a tejszínnel és a citromlével. Sajttal kínáljuk.