- Kis üveg heringből két szelet
- 2 főtt tojás sárgája
- só
- 1 kk mustár
- fehér bors
- 3 ek tejszín
A mustáros öntethez:
- 1 ek mustár
- 1 ek tejszín
- bors
Az uborkás-retkes öntethez:
- 10 dkg uborka
- 5 dkg retek
- 0,5 dl tejszín
- só
- bors
A fűszeres mártáshoz:
- kevés kapor
- petrezselyem zöldje,
- 1 kk citromlé
- 1 dl tejszín,
- só
- bors
A heringfiléket hosszában félbevágjuk, feltekerjük és rögzítjük egy fogpiszkálóval. Összetörjük a főtt tojássárgákat és simára keverjük a sóval, borssal, mustárral és a tejszínnel. Ezt a krémet egy habzsák segítségével a feltekert heringfalatokba töltjük. A mustáros öntethez összekeverjük a mustárt a tejszínnel, ízestjük borssal. Az uborkás-retkes öntethez az uborkát apró csíkokra vágjuk. A retket is megtisztítjuk és szintén finomra aprítjuk. Összekeverjük a tejszínnel és fűszerezzük.
A fűszeres mártáshoz a fűszereket olyan finomra vágjuk, amennyire csak lehet, majd elkeverjük a tejszínnel és a citromlével. Sajttal kínáljuk.
A fűszeres mártáshoz a fűszereket olyan finomra vágjuk, amennyire csak lehet, majd elkeverjük a tejszínnel és a citromlével. Sajttal kínáljuk.