2012. október 7.

Ribizlitorta

Október másodikán volt a lányom névnapja. Hét közben csak felköszöntés jár, az ünneplést hétvégékre szoktuk tenni. Az idei névnapozásra ribizlitortát készítettem, mert a könnyű, piskótás tésztájában vidáman mosolyognak a piros ribizliszemek, huncut mosolyt csalva az arcokra. :-) Visszaidézik még egy pillanatra a meleg nyarat, most a hűvös október elején.

Hozzávalók:

  • 300 gr liszt
  • 150 gr cukor
  • 4 tojás
  • 140 gr piros ribizli
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál vaníliakivonat
  • 150 gr lágy vaj
  • csipetnyi só

Elkészítés:
180 fokra előmelegítem a sütőt, majd egy mély 20 cm átmérőjű csatos tortaformát kikenek vajjal.
A lisztet, a sót, a sütőport tálba szitálom. A vajat, a cukrot habosra keverem egy nagyobb keverőtálban majd hozzá adom a tojásokat és a vaníliakivonatot. Folyamatos keverés mellett belekeverem a száraz alapanyagokat, végül a ribizlit is, óvatosan ne törjön össze.
Átöntöm az elkészült tésztát a sütőformába és kb. 1 óra alatt készre sütöm. 5-10 percet pihentetem a formában, majd rácsra fordítom és hagyom kihűlni.
Porcukorral alaposan meghintve tálalom.



Szeretem az egyszerű recepteket, mert nem vagyok egy nagy sütemény-tündér. :-) Legyen a recept könnyen megvalósítható, gyors, azaz készüljön el szinte magától és lehetőleg rögtön. :-)
No, ennél a receptnél azért kell egy kis türelem, mert hosszú a sütési idő, de ha az órát beállítom, nem kell őrt állnom a konyhában.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!