2012. október 10.

Mentás, fokhagymás, olívás spagetti

Előre kell bocsássam, bár az eredeti recept (amit le is írok) hozzávalói között szerepel olajos szardínia, ezt én most elhagytam és így is ízletes, zamatos mediterrán ételt kaptam, mely megfelel a vegánoknak és az éppen 4 napos diétát folytató olvasóknak is szénhidrát napon.
Aki diétázik, vagy változatosságra, egészségesebb étkezésre vágyik, annak ajánlom a Rapunzel teljes kiőrlésű spagettijét ehhez az ételhez.

Hozzávalók 4-6 személyre:
A fokhagymát 2-3 perc alatt aranyszínűre sütjük az olajban. Hozzáadjuk a szardíniát (vagy nem) és ezt is megsütjük 5 perc alatt. Levesszük a tűzről. Ha közben megfőtt (al dente) a tésztánk, leszűrjük és a szósz tetejére borítjuk.
Megszórjuk a kapribogyóval és az olivabogyóval, alaposan összeforgatjuk és forrón tálaljuk.
Egyszerű, könnyen emészthető étel.