Előre kell bocsássam, bár az eredeti recept (amit le is írok) hozzávalói között szerepel olajos szardínia, ezt én most elhagytam és így is ízletes, zamatos mediterrán ételt kaptam, mely megfelel a vegánoknak és az éppen 4 napos diétát folytató olvasóknak is szénhidrát napon.
Aki diétázik, vagy változatosságra, egészségesebb étkezésre vágyik, annak ajánlom a Rapunzel teljes kiőrlésű spagettijét ehhez az ételhez.
Hozzávalók 4-6 személyre:
- 500 gr spagetti
- 90 ml extraszűz olívaolaj
- 6 db olajos szardínia (konzerv) / elhagyható
- 12 db kimagozott, durvára vágott fekete olajbogyó (ha nincs, megteszi a zöld is)
- 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 4 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- 2 evőkanál finomra vágott menta
- 2 evőkanál kapribogyó
A fokhagymát 2-3 perc alatt aranyszínűre sütjük az olajban. Hozzáadjuk a szardíniát (vagy nem) és ezt is megsütjük 5 perc alatt. Levesszük a tűzről. Ha közben megfőtt (al dente) a tésztánk, leszűrjük és a szósz tetejére borítjuk.
Megszórjuk a kapribogyóval és az olivabogyóval, alaposan összeforgatjuk és forrón tálaljuk.
Egyszerű, könnyen emészthető étel.
Egyszerű, könnyen emészthető étel.