2013. május 1.

Joghurt készítése házilag


Hosszú, egészséges életet szeretnél? Készíts joghurtot házilag és fogyaszd rendszeresen! A joghurtnak egészségvédő és regeneráló hatása van. Szabályozza az emésztést, kedvező feltételeket teremt az egészséges bélflórának. Meggátolja a betegséget okozó baktériumok túlszaporodását, ezért ajánlott antibiotikumos kezelés estén is. Növeli a vitalitást, javítja a közérzetet és méregtelenít.

Házi natúr joghurt készítése:

Forralj fel egy liter házi tejet és hűtsd langyosra. Egy pohárnyi langyos tejben keverj el két kiskanálnyi joghurtot és langyos helyen hagyd pihenni 5-6 órát. Utána tedd hűtőbe és fogyassz belőle naponta. A következő joghurt készítésre már ebből a joghurtból hagyjál oltóanyagot.
A joghurtot összeturmixolhatod gyümölcsökkel és mézzel, vagy egyéb, általad kedvelt édesítőszerrel. Ha felhígítod még vízzel, finom, frissítő italt kapsz.

2 megjegyzés:

  1. A felforralt tej pont az élő alapanyagot veszíti el magából, ráadásul a forralás azt az összetevőt öli meg amitől a kalcium beépülhetne. Így csak meszesedést okoz. (Én meg megelégszem a házi tejből forralásmentesen készült aludttejjel.)

    VálaszTörlés
  2. Ez igaz, de a forralás csíramentesítésre szolgál és arra, hogy a joghurt flóra talajra találhasson. Az élőflórás joghurt nem halott tejtermék. :-)

    VálaszTörlés

Köszönöm hozzászólásodat!