2013. január 28.

5. Heti MENÜ

Erre a hétre összeállítottam magamnak egy étlapot, 30 perces ételekből. Ezeket fogom sorban megcsinálni a hét folyamán. Megpróbáltam beszerezni a hét végén pár hozzávalót, ami nincs itthon, de még így is maradt négy dolog, ami hiányzik. (Zellerszár, dió, kecap manis, szójababcsíra) Ez utóbbi okozza a legkisebb fejtörést, hiszen a szójabab könnyen csíráztatható. Ma beáztatom és edénybe rakom, mire kell, tökéletes lesz. A kecap manis édes szója szósz... megpróbálok majd távolkeleti boltokban utánanézni... péntekig van rá időm.
Hogy milyen ebédek lesznek a héten?

Nézzük:


(Most látom, szinte majdnem minden nap lesz gomba... én nagyon szeretem, sajnos akinek nem kedvence, annak most nem loptam be magamat a szívébe ezzel a menü sorral.)

A szombat és a vasárnap hagyományos étel kell legyen, mert kis családom nem rajong a megszokottól eltérő ételekért.

Ami feltétlenül kell legyen a konyhában, ha ezeket az ételeket szeretnéd Te is elkészíteni:

HÉTFŐ:
csicseriborsó konzerv, koktélparadicsom, rukkola saláta, lila hagyma, fokhagyma, balzsamecet, őrölt kömény, olívaolaj, só, bors


KEDD:
makaróni (olasz tészta fajta), csiperke gomba, mozzarella sajt, tejszín, mogyoróhagyma, petrezselyem, vaj, olívaolaj, só, bors

SZERDA:
csiperkegomba, koktélparadicsom, édes-savanyú szósz, zellerszár, lila hagyma, piros kaliforniai paprika, szójaszósz, mogyoróolaj, jázminrizs, mogyoróhagyma (salotta)

CSÜTÖRTÖK:
koktélparadicsom, hosszú szemű rizs, feta sajt, zöldfűszeres pesto, olívaolaj, dió, fenyőmag, piros csilipaprika, fokhagyma, só

PÉNTEK:
száraz rizstészta, gombakeverék, szójababcsíra, kesudió, kecap manis, lila hagyma, mogyoróolaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!