2013. január 1.

Dinnyekocka - Variálható alap recept

Ez a különleges dinnyeépítmény kellemes reggeli lehet forró nyári napokon, vagy az ebéd záró fogásaként, de gyümölcsnapot tartóknak vagy a diétázóknak is felüdülést hozhat íz- és színvilágában.

Hozzávalók:
4 különböző fajtájú érett dinnye, pl.: görögdinnye, cukordinnye, sárgadinnye, gallia)
Fehér balzsamecet (elhagyható)

A dinnyéket a héjuktól és a magoktól megszabadítjuk, a gyümölcshúst 2,5 centis kockákra vágjuk. A kis kockákat egy nagy kockává állítjuk össze úgy, hogy a különböző színű dinnyéket váltakozva tesszük egymásra. Egy kevés balzsamecettel megcsepegtetve tálaljuk.

Egy adag 3*3 vagy 4*4 dinnyekockányi alapterületű legyen.

Változatok:
  • Dinnyekocka gyömbérrel - összeállítás előtt a kockákat szórjuk meg egy fél kiskanál őrölt gyömbérrel és csak azután állítsuk össze a dinnyekockát!
  • Dinnyekocka mentával - Elkészítjük a kockát az alaprecept szerint és friss mentalevéllel szórjuk meg.
  • Dinnyekocka málnával - Elkészítjük a kockát az alaprecept szerint és 20 dkg málnát rakunk a kocka köré.
  • Dinnyekocka fekete áfonyával - Elkészítjük a kockát az alaprecept szerint és 20 dkg fekete áfonyát rakunk köré.
  • Dinnyekocka zöld citrommal - A kis dinnyekockákat összeforgatjuk 1 zöld citrom levével és utána építjük fel a nagyobb dinnyekockákat.