Hozzávalók:
- 1 sárkánygyümölcs (pitahaya)
- 1 avokádó
- 12 licsi
- 1 csillaggyümölcs (karambola)
- 2 kiwi
- 1 nashi vagy Alexander-körte
- 1 evőkanál barna cukor (diétázók hagyják el)
- 1 zöld citrom leve
A salátához a gyümölcsöt a tálalás előtt fél órával készítsük el. A sárkánygyümölcsöt félbevágjuk és egy dinnyevágóval gömböket kanyarítunk ki belőle. Az avokádót meghámozzuk, elfelezzük, magját kiemeljük, húsát felszeleteljük.
A licsit megfosztjuk a héjától és kimagozzuk, a csillaggyümölcsöt megmossuk és szeletekre vágjuk. A kiwit meghámozzuk és felkarikázzuk, a körtét megmossuk, kettéhasítjuk, magházát kivesszük, húsát cikkekre daraboljuk.
A gyümölcshalmot egy tálba halmozzuk.
A cukrot a citrommal összekeverjük, a gyümölccsel összeforgatjuk és 15 percig állni hagyjuk majd tálaljuk.
Változatok:
- szórjuk meg apróra vágott mentával a salátát
- az avokádót helyettesítsük 2 meghámozott felszeletelt banánnal
- a sárkánygyümölcsöt, az avokádót és a körtét kihagyva, 2 db mangóval helyettesítjük
- a sárkánygyümölcsöt, az avokádót a csillaggyümölcsöt és a kiwit kihagyva, 1 db hámozott, kitorzsázott, szemeitől megfosztott ananászt aprózunk bele.
- az alapreceptet elkészítve a zöldcitromos keverékbe még 2 db, szirupban eltett, darabokra vágott gyömbérszárat is teszünk.