2013. január 21.

Fokhagymakrém

Flandriai recept, mely az év bármely időszakában könnyen és gyorsan elkészíthető, gazdaságos.

Hozzávalók 4 főre:

  • 3 közepes burgonya
  • babérlevél
  • 6 gerezd fokhagyma
  • extraszűz olívaolaj
  • víz
  • petrezselyem zöldje
Elkészítés:
Pároljuk meg a burgonyákat a babérlevéllel. A serpenyőben az olívaolajon megfonnyasztjuk a fokhagyma gerezdeket (nem pirítjuk!).
Turmixoljuk össze a fokhagymákat a burgonyával, a vízzel és a sóval, hogy könnyű, lágy krémet kapjunk.
Tegyük vissza a krémet a tűzhelyre, melegítsük át és tálalás előtt szórjuk meg friss összevágott petrezselyemmel. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!