2013. január 10.

Kéksajtos-szalonnás frisée saláta

A sós szalonna és a csípős kéksajt klasszikus kombináció - különösen salátában - jól kiegészítik egymást, párosításukból ínycsiklandó fogások születnek.

Hozzávalók 4 személyre:
12 vékony szelet bagett
1 frisée saláta
4 szelet húsos szalonna
10 dkg kéksajt, összemorzsolva

az öntethez:
6 evőkanál olíva olaj
4 evőkanál sherryecet (vagy balzsamecet)
só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:
A bagettszeletek minkét oldalát grillsütőben aranybarnára pirítjuk.

A salátát megmossuk, leszárogatjuk és falatnyi darabokra szaggatjuk. A leveleket egy tálon elrendezzük. A szalonnát kisebb darabokra vágjuk és egy teflonserpenyőben ropogósra sütjük. A pörcöt kimerjük és lecsöpögtetjük.
Az öntethez az olívaolajat és a sherryecetet összekeverjük. Sóval és borssal ízesítjük.

A sajtot a saláta tetejére szórjuk. Az öntettel meglocsoljuk, a szalonnát a tetejére dobjuk, és a pirított bagettel kínáljuk.


(forrás: Susannah Blake / 500 saláta)