2013. január 29.

Paradicsomos lencseleves...

... mert leves nélkül nem élet az élet!
Nem tudom ki hogy van vele, de én csak pár napot bírok ki leves nélkül, utána óriási vágyat érzek arra, hogy egy csésze forró levessel lekuporodjak egy székre, vagy fotelbe és elszürcsölgessem azt.
Nagyon szeretem a krémleveseket, a sűrű zöldségleveseket és persze az igazi jó magyar húslevest is, ha nem nagyon zsíros.
Ezt a levest akár egy könnyű vacsorának is szánhatja a megfáradt, átfázott ember leánya pont ilyen hideg téli estén, mint a mai.
Elkészítése gyors és egyszerű.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 liter zöldségalaplé (lehet leveskockából is)
  • 400 gr hámozott darabolt paradicsom (lehet konzerv) + a leve
  • 100 gr vöröslencse
  • 1 finomra vágott hagyma
  • 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 2 evőkanál enyhén csípős currykrém
  • 2 evőkanál extraszűz olivaolaj
  • só, frissen őrölt fekete bors
Előkészítési idő: 5 perc
Főzési idő: 25 perc
Tipp: készíts elő mindent a tűzhely mellé, hogy ne legyen fennakadás az adagoláskor. :-)

Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a currykémet, 1 percig kevergetjük. Felöntjük zöldségalaplével, hozzáadjuk a paradicsomot és a lencsét. Felforraljuk. Lefedjük, alacsony hőfokon gyöngyözve főzzük, amíg a lencse meg nem puhul, úgy 20 perc alatt.
Sózzuk, borsozzuk. A levest tálakba kanalazzuk és forrón kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!