2013. január 29.

Borsos, gombás makaróni

Az 5. heti menü keddi napjára ezt az ételt irányoztam elő. Egyrészt mert húsmentes, viszont tejtermékkel készül, másrészt azért, mert az olasz ételek mindig szép emlékeket idéznek fel bennem.
Fürödjünk egyet a szikrázó napsütésben, a tintakék tenger látványában, a friss sós levegőben. Mennyei ebédünk lesz :-)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 gr rövid makaróni
  • 300 gr vékony szeletekre vágott csiperke gomba
  • 250 gr frissen reszelt mozzarella sajt
  • 250 ml tejszín
  • 4 vékony szeletekre vágott mogyoróhagyma (salotta)
  • 2 evőkanál durvára vágott, sima levelű petrezselyem (ilyenkor jön jól az ősszel lefagyasztott zöldje)
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál extraszűsz olívaolaj
  • 1 teáskanál tört fekete bors
TIPP!
Ha a fentieket szépen előkészítjük a tűzhely mellé, nyugodtan, a megfelelő időben tudjuk adagolni a hozzávalókat, nincs kapkodás!
Előkészítési idő: kb. 10 perc
Főzési idő: kb. 15 perc

Elkészítés:

A tésztát nagy edényben, sós, lobogó vízben "al dente" főzzük. Közben felmelegítjük a vajat és az olajat egy nagy serpenyőben. A gombát, a hagymát körülbelül 4-5 perc alatt puhára pároljuk. Sózzuk, megszórjuk a frissen tört borssal. Beleöntjük a tejszínt és még 3 percig együtt főzzük. Leszűrjük a makarónit, és visszarakjuk az edénybe. Hozzákeverjük a gombás elegyet, a petrezselymet és a sajtot.
Összerázzuk a tésztát a szósszal és alacsony hőfokon még néhány percig melegítjük, hogy a sajt megolvadjon. Forrón tálaljuk.

(forrás: Villámkonyha)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!