Az 5. heti menü keddi napjára ezt az ételt irányoztam elő. Egyrészt mert húsmentes, viszont tejtermékkel készül, másrészt azért, mert az olasz ételek mindig szép emlékeket idéznek fel bennem.
Fürödjünk egyet a szikrázó napsütésben, a tintakék tenger látványában, a friss sós levegőben. Mennyei ebédünk lesz :-)
Hozzávalók 4 személyre:
- 500 gr rövid makaróni
- 300 gr vékony szeletekre vágott csiperke gomba
- 250 gr frissen reszelt mozzarella sajt
- 250 ml tejszín
- 4 vékony szeletekre vágott mogyoróhagyma (salotta)
- 2 evőkanál durvára vágott, sima levelű petrezselyem (ilyenkor jön jól az ősszel lefagyasztott zöldje)
- 2 evőkanál vaj
- 3 evőkanál extraszűsz olívaolaj
- 1 teáskanál tört fekete bors
- só
TIPP!
Ha a fentieket szépen előkészítjük a tűzhely mellé, nyugodtan, a megfelelő időben tudjuk adagolni a hozzávalókat, nincs kapkodás!
Előkészítési idő: kb. 10 perc
Főzési idő: kb. 15 perc
A tésztát nagy edényben, sós, lobogó vízben "al dente" főzzük. Közben felmelegítjük a vajat és az olajat egy nagy serpenyőben. A gombát, a hagymát körülbelül 4-5 perc alatt puhára pároljuk. Sózzuk, megszórjuk a frissen tört borssal. Beleöntjük a tejszínt és még 3 percig együtt főzzük. Leszűrjük a makarónit, és visszarakjuk az edénybe. Hozzákeverjük a gombás elegyet, a petrezselymet és a sajtot.
Összerázzuk a tésztát a szósszal és alacsony hőfokon még néhány percig melegítjük, hogy a sajt megolvadjon. Forrón tálaljuk.
(forrás: Villámkonyha)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!