Felhasználás:
A levelek a cserzőanyag tartalmuk miatt a népi gyógyászatban enyhébb hasmenéses megbetegedések kezelésére, a szájüreg és a garat gyulladása ellen öblögetésre, ritkábban pedig krónikus bőrpanaszoknál lemosás céljára használatosak.
Teakeverékekhez előszeretettel adnak málnalevelet stabilizáló adalékként, mivel a levélfonák szőrözete megakadályozza az összetevők kicsapódását.
A szirup gyógyszerek íz- és színvilágának fokozására szolgál, higítva lázcsillapító ital.
Alkalmazási terület:
- Enyhe lefolyású hasmenéses megbetegedéseknél
- Száj- és garat gyulladás kiegészítő kezelésére
- Frissítő teakeverékekben
Elkészítés:
Csészénként 2 teáskanálnyi drogot leöntünk forrásban lévő vízzel. 10 perc után leszűrjük. Nem gyógyászati céllal készített teák esetén, kis mennyiségben adhatunk hozzá váltakozva csipkebogyót, hibiszkuszvirágot vagy illóolaj-tartalmú drogokat (pl. borsmentalevél, citromfű levél, kakukkfű, rózsavirág).
Adagolás:
- Naponta többször az étekzések köztt fogyasszunk 1-1 csésze frissen készített teát.
- Naponta többször öblögessünk és gargarizáljunk langyos teával
- Nem gyógyászati céllal hosszabb időn át is fogyaszthatjuk mellékhatások nélkül
A termék elérhető a webáruházunkban.