2013. január 6.

Málnalevél tea


Felhasználás:
A levelek a cserzőanyag tartalmuk miatt a népi gyógyászatban enyhébb hasmenéses megbetegedések kezelésére, a szájüreg és a garat gyulladása ellen öblögetésre, ritkábban pedig krónikus bőrpanaszoknál lemosás céljára használatosak.
Teakeverékekhez előszeretettel adnak málnalevelet stabilizáló adalékként, mivel a levélfonák szőrözete megakadályozza az összetevők kicsapódását.
A szirup gyógyszerek íz- és színvilágának fokozására szolgál, higítva lázcsillapító ital.

Alkalmazási terület:
  1. Enyhe lefolyású hasmenéses megbetegedéseknél
  2. Száj- és garat gyulladás kiegészítő kezelésére
  3. Frissítő teakeverékekben

Elkészítés:
Csészénként 2 teáskanálnyi drogot leöntünk forrásban lévő vízzel. 10 perc után leszűrjük. Nem gyógyászati céllal készített teák esetén, kis mennyiségben adhatunk hozzá váltakozva csipkebogyót, hibiszkuszvirágot vagy illóolaj-tartalmú drogokat (pl. borsmentalevél, citromfű levél, kakukkfű, rózsavirág).

Adagolás:
  1. Naponta többször az étekzések köztt fogyasszunk 1-1 csésze frissen készített teát.
  2. Naponta többször öblögessünk és gargarizáljunk langyos teával
  3. Nem gyógyászati céllal hosszabb időn át is fogyaszthatjuk mellékhatások nélkül

A termék elérhető a webáruházunkban.