Bár padlizsánom nem volt itthon, de kihagyhatónak ítéltem és nem is bántam meg.
Az eredeti recepthez a hozzávalók 4 személyre:
- 400 gr basmati rizs
- 150 gr zsenge spenótlevél
- 375 gr összevágott paradicsom
- 125 ml zöldség alaplé
- 50 ml korma currypaszta (én ezt curry fűszerkeverékkel helyettesítettem)
- 3 db hámozott, kockára vágott burgonya
- 1 kockára vágott padlizsán
- 1 vékony szeletekre vágott hagyma
- 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 2 evőkanál finomra vágott koriander
- 1 evőkanál repceolaj
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
A forró sós vízben 10-15 perc alatt puhára főzzük a basmati rizst. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, félrerakjuk.
Közben a hagymát, a fokhagymát kb. 3 perc alatt puhára pároljuk az olajon egy nagy serpenyőben. A currypasztát, a paradicsomot, a zöldségalaplevet, a burgonyát és a padlizsánt belekeverjük. Felforraljuk. Lefedjük és alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
A spenótot is hozzáadjuk. További 2 percig főzzük. Rászórjuk a koriandert, sózzuk, borsozzuk. A zöldséges curryt rizzsel forrón tálaljuk.
(Forrás: Villám konyha)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!