Mai ebédemet nagyjából 15 perc alatt dobtam össze, köszönhetően a csicseriborsó konzervnek. (természetesen lehet száraz csicseriborsót is használni, de főzés előtt áztassátok be, hogy jól megszívja magát, majd főzzétek puhára enyhén sós vízben).
Érdemes mindent előkészítve a tűzhelyez rakni, hogy a serpenyőben való sütés közben csak az ételre kelljen koncentrálni.
Hozzávalók 4 személyre:
- 400 gr csicseriborsó konzerv
 - 250 gr felezett koktélparadicsom
 - 250 gr rukkola
 - 1 vékony szeletekre vágott lilahagyma
 - 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
 - 1 evőkanál balzsamecet
 - 2 teáskanál őrölt kömény
 - 3 evőkanál extraszűsz olívaolaj
 - só és frissen őrölt fekete bors
 
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát puhára pároljuk 1 evőkanál olíva olajon egy nagy serpenyőben. Hozzáadjuk a köményt (én római köményt használtam). Körülbelül 30 másodpercig kevergetjük, majd hozzáadjuk a paradicsomdarabokat és még 2-3 percig pároljuk. Ekkor beletesszük a csicseriborsót és a rukkolát, jól alaposan összerázzuk.
Keverőtálra szedjük, meglocsoljuk a maradék olíva olajjal, a balzsamecettel, sózzuk és borsozzuk, keverjük, majd tálaljuk.
Önmagában is nagyon finom, könnyű, mégis laktató étel. A csicseriborsó magas fehérjetartalma miatt húst semmiképpen nem ajánlok ehhez az ételhez.

Jól hangzik! :) Ki fogom próbálni, köszi a receptet!
VálaszTörlésA.
:-) Szívesen. Váljék egészségedre!
VálaszTörlés