Mai ebédemet nagyjából 15 perc alatt dobtam össze, köszönhetően a csicseriborsó konzervnek. (természetesen lehet száraz csicseriborsót is használni, de főzés előtt áztassátok be, hogy jól megszívja magát, majd főzzétek puhára enyhén sós vízben).
Érdemes mindent előkészítve a tűzhelyez rakni, hogy a serpenyőben való sütés közben csak az ételre kelljen koncentrálni.
Hozzávalók 4 személyre:
- 400 gr csicseriborsó konzerv
- 250 gr felezett koktélparadicsom
- 250 gr rukkola
- 1 vékony szeletekre vágott lilahagyma
- 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 1 evőkanál balzsamecet
- 2 teáskanál őrölt kömény
- 3 evőkanál extraszűsz olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát puhára pároljuk 1 evőkanál olíva olajon egy nagy serpenyőben. Hozzáadjuk a köményt (én római köményt használtam). Körülbelül 30 másodpercig kevergetjük, majd hozzáadjuk a paradicsomdarabokat és még 2-3 percig pároljuk. Ekkor beletesszük a csicseriborsót és a rukkolát, jól alaposan összerázzuk.
Keverőtálra szedjük, meglocsoljuk a maradék olíva olajjal, a balzsamecettel, sózzuk és borsozzuk, keverjük, majd tálaljuk.
Önmagában is nagyon finom, könnyű, mégis laktató étel. A csicseriborsó magas fehérjetartalma miatt húst semmiképpen nem ajánlok ehhez az ételhez.
Jól hangzik! :) Ki fogom próbálni, köszi a receptet!
VálaszTörlésA.
:-) Szívesen. Váljék egészségedre!
VálaszTörlés