2013. január 28.

Paradicsomos, rukkolás csicseriborsó

Mai ebédemet nagyjából 15 perc alatt dobtam össze, köszönhetően a csicseriborsó konzervnek. (természetesen lehet száraz csicseriborsót is használni, de főzés előtt áztassátok be, hogy jól megszívja magát, majd főzzétek puhára enyhén sós vízben).
Érdemes mindent előkészítve a tűzhelyez rakni, hogy a serpenyőben való sütés közben csak az ételre kelljen koncentrálni.


Hozzávalók 4 személyre:
  • 400 gr csicseriborsó konzerv
  • 250 gr felezett koktélparadicsom
  • 250 gr rukkola
  • 1 vékony szeletekre vágott lilahagyma
  • 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 2 teáskanál őrölt kömény
  • 3 evőkanál extraszűsz olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát puhára pároljuk 1 evőkanál olíva olajon egy nagy serpenyőben. Hozzáadjuk a köményt (én római köményt használtam). Körülbelül 30 másodpercig kevergetjük, majd hozzáadjuk a paradicsomdarabokat és még 2-3 percig pároljuk. Ekkor beletesszük a csicseriborsót és a rukkolát, jól alaposan összerázzuk.
Keverőtálra szedjük, meglocsoljuk a maradék olíva olajjal, a balzsamecettel, sózzuk és borsozzuk, keverjük, majd tálaljuk.


Önmagában is nagyon finom, könnyű, mégis laktató étel. A csicseriborsó magas fehérjetartalma miatt húst semmiképpen nem ajánlok ehhez az ételhez.

2 megjegyzés:

  1. Jól hangzik! :) Ki fogom próbálni, köszi a receptet!
    A.

    VálaszTörlés
  2. :-) Szívesen. Váljék egészségedre!

    VálaszTörlés

Köszönöm hozzászólásodat!