2013. január 31.

Gyors tiramisu


Pár napja nem ettem már édességet... kerestem most valami egyszerűt, gyorsat, amit holnap majd könnyen összedobhatok a délelőtti rohangászás jutalmaként.
Jónak ígérkezik...

Hozzávalók 4 személyre:

  • 12 nagy babapiskóta
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr lágy krémsajt (van aki tejfölt használ)
  • 125 ml erős, hideg feketekávé
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál Marsala bor vagy édes sherry (lehet én a jól bevált rumot fogom alkalmazni)
  • finomra reszelt csokoládé a tálaláshoz
Elkészítési idő 10 perc
Hűtési idő 15 perc

Elkészítés:
A bort és a kávét egybeöntjük egy alacsony falú tálban. A krémsajtot és a porcukrot elektromos mixerrel magas fordulatszámon krémesre keverjük. Spatulával a krémsajtos keverékbe forgatjuk a mascarponét. A babapiskótákat a boros kávéba mártjuk és négy előkészített üvegkehelyben állítjuk, a kehely falának döntve. (Érdemes a kelyheket előre hűteni.)
A krémsajtos keveréket az üvegkelyhekbe kanalazzuk és megszórjuk finomra reszelt csokoládéval. Legalább 15 percre hűtőszekrénybe tesszük, majd tálaljuk.
(Forrás: Villámkonyha)

4 megjegyzés:

  1. holnap bevásárolok.:)

    VálaszTörlés
  2. én is hasonlóan készítem. isteni finom, csak valahogy mindig olyan kevés... :)))

    VálaszTörlés
  3. Én eddig hagyományosan készítettem, tojássárgájával... de ez a recept szimpatikusabb.

    VálaszTörlés

Köszönöm hozzászólásodat!