Az előkészítési idő mindössze 10 perc
A főzési idő pedig 15 perc
Tipp erre a receptre:
Ha valaki a 90 napos diétát csinálja éppen, akkor a feta sajt elhagyásával az étel beillik a szénhidrát napba.
Hozzávalók 4 főre:
- 500 gr negyedelt koktélparadicsom
- 300 gr hosszú szemű rizs
- 125 gr kis kockákra vágott feta sajt
- 60 gr friss fűszerkeverék (majoránna, petrezselyem, kakukkfű, snidling, bazsalikom)
- 60 ml extraszűz olívaolaj
- 12 dió
- 2 evőkanál fenyőmag
- 1 kimagozott piros csilipaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítés:
A rizst nagy fazék forró vízben puhára főzzük, körülbelül 15 perc alatt. Leszűrjük, lemossuk hideg vízzel, hogy a további puhulást megelőzzük. Közben a zöldfűszereket a dióval a fenyőmaggal, a csilivel és a fokhagymával robotgépbe tesszük és pépesítjük. A pépet tálba kanalazzuk, hozzárakjuk az olajat és elkeverjük. Sózzuk és hozzáadjuk a paradicsomot is. A rizst a pestos, paradicsomos keverékhez öntjük. Megszórjuk sajtkockákkal, alaposan összerázzuk és tálaljuk.
(Forrás: Villámkonyha)
(Forrás: Villámkonyha)
megéheztem... :)))
VálaszTörlésFinom volt! :-) Én melegen kevertem össze a rizzsel a pestot és kevertem bele a sajtot, így az krémes, omlós lett. :-D
VálaszTörlés