2013. január 31.

Zöldfűszeres pestoval ízesített rizs

Ez egy gyors, és igen egyszerű étel, melyet könnyen összedobhatunk, ha minden hozzávalónk megvan.
Az előkészítési idő mindössze 10 perc
A főzési idő pedig 15 perc

Tipp erre a receptre:
Ha valaki a 90 napos diétát csinálja éppen, akkor a feta sajt elhagyásával az étel beillik a szénhidrát napba. 




Hozzávalók 4 főre:
  • 500 gr negyedelt koktélparadicsom
  • 300 gr hosszú szemű rizs
  • 125 gr kis kockákra vágott feta sajt
  • 60 gr friss fűszerkeverék (majoránna, petrezselyem, kakukkfű, snidling, bazsalikom)
  • 60 ml extraszűz olívaolaj
  • 12 dió
  • 2 evőkanál fenyőmag
  • 1 kimagozott piros csilipaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A rizst nagy fazék forró vízben puhára főzzük, körülbelül 15 perc alatt. Leszűrjük, lemossuk hideg vízzel, hogy a további puhulást megelőzzük. Közben a zöldfűszereket a dióval a fenyőmaggal, a csilivel és a fokhagymával robotgépbe tesszük és pépesítjük. A pépet tálba kanalazzuk, hozzárakjuk az olajat és elkeverjük. Sózzuk és hozzáadjuk a paradicsomot is. A rizst a pestos, paradicsomos keverékhez öntjük. Megszórjuk sajtkockákkal, alaposan összerázzuk és tálaljuk.
(Forrás: Villámkonyha)

2 megjegyzés:

  1. megéheztem... :)))

    VálaszTörlés
  2. Finom volt! :-) Én melegen kevertem össze a rizzsel a pestot és kevertem bele a sajtot, így az krémes, omlós lett. :-D

    VálaszTörlés

Köszönöm hozzászólásodat!