8. heti menü / szerda
A brokkolit szeretem az íze miatt, de a színe miatt is. Jó ránézni, hogy olyan határozottan ZÖLD. :-) Nagyon sok féle, változatos étel készíthető belőle, az egyszerűbbektől a bonyolultakig. Kedvencem a brokkolikrém pirítóssal és a fokhagymás párolt brokkoli köretként.
A brokkolit szeretem az íze miatt, de a színe miatt is. Jó ránézni, hogy olyan határozottan ZÖLD. :-) Nagyon sok féle, változatos étel készíthető belőle, az egyszerűbbektől a bonyolultakig. Kedvencem a brokkolikrém pirítóssal és a fokhagymás párolt brokkoli köretként.
Szerdára a brokkolilevest irányoztam elő, ennek is a húsos változatát.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1,25 l csirke alaplé (vagy leveskocka)
- 350 gr brokkoli
- 180 gr felkockázott füstölt sonka
- 125 ml tejföl
- 2 kis kockára vágott burgonya
- 3 vékony szeletekre vágott mogyoróhagyma
- 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 20 perc
A hagymát és a fokhagymát kb. 3 perc alatt puhára pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a burgonyát, a brokkolit és felöntjük az alaplével. Felforraljuk és letakarjuk. Alacsony hőfokon körülbelül 10 percig gyöngyözve főzzük, amíg a burgonya és a brokkoli meg nem puhul.
A levest robotgépben vagy mixerrel krémesre keverjük, majd visszaöntjük az edénybe. Belekeverjük a tejfölt és a sonkát. Ízesítjük a fűszerekkel és még további 5 percig főzzük. Levesestálakba kanalazva forrón kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!