Valami hasonló receptet láttam régebben Ramsay egyik tévés műsorában és már akkor magával ragadott a rusztikussága és egyszerűsége. Ramsay serpenyőt használt a paradicsomok megsütésére és gombafejeket is sütött benne. Ez a recept nem pont ugyanaz, de biztosan hasonlóan finom ételt eredményez. A hét vége után, úgy gondolom elegendő lesz ez az egyszerű egytál a hétfő dél átvészelésére és kellő energiát ad a délutáni munkához.
- 350 g koktélparadicsom
- 60 g vaj
- 125 ml zsírszegény tejszín
- 8 tojás
- 2 evőkanál finomra vágott snidling
- 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
- pirítós a tálaláshoz
Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). A paradicsomokat egy rétegben egy nagy tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk olajjal, és sózzuk borsozzuk. Addig sütjük amíg a paradicsomok meg nem puhulnak. Közben a tojásokat és a tejszínt habosra keverjük egy tálban. Felmelegítjük a vajat egy serpenyőben, majd beleöntjük a tojásos keveréket, és kevergetve 5 percig sütjük, amíg a tojás meg nem szilárdul. Megszórjuk finomra vágott snidlinggel, sózzuk, borsozzuk. A tojásrántottát a pirított kényérrel és a sült paradicsommal, forrón tálaljuk.
(forrás: Villámkonyha)
(forrás: Villámkonyha)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!