2013. február 10.

Tojásrántotta sült paradicsommal

7. heti menü / hétfő

Valami hasonló receptet láttam régebben Ramsay egyik tévés műsorában és már akkor magával ragadott a rusztikussága és egyszerűsége. Ramsay serpenyőt használt a paradicsomok megsütésére és gombafejeket is sütött benne. Ez a recept nem pont ugyanaz, de biztosan hasonlóan finom ételt eredményez. A hét vége után, úgy gondolom elegendő lesz ez az egyszerű egytál a hétfő dél átvészelésére és kellő energiát ad a délutáni munkához.

Hozzávalók 4 személyre:
  • 350 g koktélparadicsom
  • 60 g vaj
  • 125 ml zsírszegény tejszín
  • 8 tojás
  • 2 evőkanál finomra vágott snidling
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • pirítós a tálaláshoz
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 20 perc

Elkészítés:


Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). A paradicsomokat egy rétegben egy nagy tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk olajjal, és sózzuk borsozzuk. Addig sütjük amíg a paradicsomok meg nem puhulnak. Közben a tojásokat és a tejszínt habosra keverjük egy tálban. Felmelegítjük a vajat egy serpenyőben, majd beleöntjük a tojásos keveréket, és kevergetve 5 percig sütjük, amíg a tojás meg nem szilárdul. Megszórjuk finomra vágott snidlinggel, sózzuk, borsozzuk. A tojásrántottát a pirított kényérrel és a sült paradicsommal, forrón tálaljuk.
(forrás: Villámkonyha)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!