2013. február 20.

Paradicsomos, mozzarellás csirke

8. heti menü / csütörtök
Ismét a húsevőknek szeretnék kedvezni ezzel a recepttel, amihez nem kell túl nagy varázslat. Könnyen, gyorsan, kevés hozzávalóval, egészséges ételt kerül az asztalunkra.
Ha minden hozzávalót megveszünk a 8. heti bevásárlólista szerint, akkor nincs más feladatunk mint előkészíteni az alapanyagokat. :-)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kicsontozott, hosszában kettévágott csirkemell
  • 500 gr tészta
  • 400 gr hámozott paradicsom (konzerv is lehet)
  • 60 ml csirkealaplé
  • 4 db szeletekre vágott mozzarella
  • 1 db finomra vágott lilahagyma
  • 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 4 evőkanál összetépkedett bazsalikomlevél
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 20 perc

A tésztát nagy fazéknyi sós, forró vízben al dente főzzük. Leszűrjük, közben a csirkét körülbelül 3 perc alatt megsütjük az olajon. Kiszedjük a serpenyőből szűrőkanállal, azután félrerakjuk. A serpenyőbe beledobjuk a hagymát, a fokhagymát és megpirítjuk. Beleöntjük a paradicsomot és az alaplevet. Sózzuk, borsozzuk. Visszatesszük a csirkét. Ráhelyezzük a mozzarellát és megszórjuk bazsalikomlevéllel. Felforraljuk, mérsékeljük a tűz hőfokát és kb. 5 percig lefedve főzzük hogy a csirke tejesen megpuhuljon és a sajt is megolvadjon. A csirkét a tésztával együtt tálaljuk.
(forrás:Villámkonyha)

http://www.chezuppa.it/recipes/view/petto-di-pollo-alla-pizzaiola

Eredeti olasz recept szerint a sütés előtt a hússzeleteket lisztbe forgatják és úgy sütik míg megpirul kissé. Ekkor sózzák, borsozzák a szeleteket, majd tálra teszik. A serpenyőbe rakják a fokhagymát, 2 pohárnyi paradicsomszószt és bazsalikomot, majd lefedik és pár percig alacsony lángon összemelegítik őket. Ekkor kerül bele a hús és a további lépések már ugyanazok mint a fenti receptben. :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!