2013. február 5.

Rukkola, pancetta és paradicsom saláta

6. heti menü / KEDD

Kissé elmaradtam ennek a receptnek a beírásával, jócskán este van már. Nagyon zűrös, feszített volt a mai nap, sok mindent nem tudtam elintézni, amit akartam, vagy kellett volna.
Két napja irodát rendezünk, kábelezünk, pakolunk mert kinőttük telephelyünk azon helyiségét, ahol eddig be volt rendezve az iroda.
Most, a gyakorlatban látszik csak igazán, mennyire jó az előre megtervezett heti menü! Az alapanyagok megvannak, így a fél órás receptekkel a tarsolyában nem maradhat éhen az ember. Még nagyon gyors vendégváróknak is kiválóan alkalmasak, mert bizony például ez a saláta recept még engem is csodálatra késztetett.



Előkészítés: 10 perc
Főzési idő: 16 perc

Hozzávalók:
  • 250 gr felezett koktélparadicsom
  • 150 gr durvára vágott pancetta (császárszalonna)
  • 150 gr rukkola
  •  45 gr fenyőmag
  • 60 ml extraszűz olívalolaj
  • 2 evőkanál forgácsolt parmezán sajt
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál finom cukor
  • , bors

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A paradicsomokat vágott felükkel felfelé tepsibe rakjuk. Megspricceljük egy evőkanál olajjal, megszórjuk cukorral. Sózzuk, borsozzuk. Körülbelül 10 percig sütjük, amíg csaknem teljesen megpuhul. A fenyőmagot 1 teáskanál olajon körülbelül 3 perc alatt világosbarnára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről és félretesszük.
A pancettát 3 perc alatt ropogósra sütjük. Félrerakjuk. A rukkolát, a sült paradicsomot, a fenyőmagot és a sült pancettát egy nagy tálban alaposan összerázzuk. Sózzuk, borsozzuk.
Meglocsoljuk a maradék olajjal és a balzsamecettel. Rászórjuk a parmezánforgácsokat és tálaljuk.
(forrás: Villámkonyha)

Tippem:
Friss kenyérrel, vagy pirítóssal fogyaszthatjuk, de tekerhetjük tortillába is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!