2013. február 7.

Húsgombócok paradicsomsalsával

6. heti menü / SZERDA... tudom-tudom már csütörtök van, de most bepótolok mindent. Szép sorban közre adok egy csomó receptet és ráadásul beírom a Valentin napi meglepetés desszert elkészítését is, hogy tutira meg tudjátok csinálni, rajtam ne múljon! ;-)

Először is tehát: Húsgombócok paradicsomsalsával!

Hozzávalók 4 személyre:
· 500 gr darált marhahús
· 45 gr zsemlemorzsa
· 1 tojás
· 250 ml paradicsom salsa
· 3 db finomra vágott  mogyoróhagyma
· 2 vőkanál sűrített paradicsom
· 2 evőkanál  friss petrezselyemzöld
· só, bors, olaj a sütéshez

Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 5-7 perc

A marhahúst, a mogyoróhagymát, a petrezselymet, a sűrített paradicsomot, a zsemlemorzsát és a tojást alaposan összekeverjük egy tálban. Sózzuk, borsozzuk. A keverékből diónyi golyókat formálunk. Felforrósítjuk a serpenyőben az olajat és a húsgolyókat adagonként 5-7 percig sütjük, amíg mindenhol aranybarna színük nem lesz.
A felesleges olajat papírtőröl leitatjuk. Paradicsomsalsával forrón tálaljuk.
(forrás: Villámkonyha)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!