2013. február 18.

Lazacos, kapribogyós szalagtészta

8. heti menü / kedd
A hal imádók kövezzenek meg, de sajnos én nem rajongok a halak ízéért. Ha nagy ritkán mégis indíttatásom támad a fogyasztásukra, akkor inkább a tengeri halakat preferálom, vagy a tiszta vizekben honos pisztrángot.
Mivel a blogban eddig még egyetlen halas receptet sem tettem fel, most nekilátok a hiánypótlásnak, így magamat is rábírva a még változatosabb étkezésre. :-)

Hozzávalók 4 főre:
  • 500 gr fettuccine (szalagtészta)
  • 400 gr lazacfilé
  • 375 ml zsírszegény tejszín
  • 90 ml frissen facsart citromlé
  • 4 db vékony szeletekre vágott mogyoróhagyma
  • 2 evőkanál finomra vágott sima levelű petrezselyem
  • 1 1/2 evőkanál kapribogyó
  • 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 10 perc

Illusztráció
A tésztát nagy edényben, sós, forró vízben al dente főzzük. Leszűrjük, sütőben átmelegített tálba rakjuk. Közben felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben. 
A lazacot csaknem teljesen átsütjük, ez oldalanként 3 percet jelent. Meglocsoljuk citromlével. A megsült lazacot tányérra tesszük, és kisebb darabokra vágjuk. A mogyoróhagymát, a tejszínt, a kapribogyót, a lazacot és a petrezselymet a félretett tésztára halmozzuk. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan összerázzuk, forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!