8. heti menü / hétfő
A bruschetta az egyik legnépszerűbb olasz előétel. Másnapos kenyérből készítik, a kenyeret megpirítják, fokhagymával bedörzsölik, extraszűz olívaolajjal megspriccelik, a tetejére pedig paradicsomot raknak, arra fehér vesebabot vagy spenótot, vagy bármilyen más zöldségfélét.
A bruschetta az egyik legnépszerűbb olasz előétel. Másnapos kenyérből készítik, a kenyeret megpirítják, fokhagymával bedörzsölik, extraszűz olívaolajjal megspriccelik, a tetejére pedig paradicsomot raknak, arra fehér vesebabot vagy spenótot, vagy bármilyen más zöldségfélét.
Ez a recept most egy egyszerűbb változat.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kis szendvicskenyér vagy 1 ropogós bagett (francia kenyér)
- 250 gr durvára vágott piros paradicsom
- 250 gr durvára vágott sárga paradicsom
- 1 kis finomra vágott lila hagyma
- 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 2 evőkanál összetépkedett bazsalikom
- 1 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
- só és frissen őrölt bors
Előkészítési idő: 5 perc
+ 20 perc pihentetés
Elkészítési idő: 2-4 perc
A paradicsomokat, a lilahagymát, a bazsalikomot, a fokhagymát, az olívaolajat és a balzsamecetet összekeverjük egy tálban. Sózzuk, borsozzuk. Letakarjuk folpackkal és a keveréket 20 percen át pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. A kenyeret 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Grillben vagy kenyérpirítóban oldalanként 1-2 percig pirítóssá sütjük. A paradicsomos keveréket a pirítósok tetejére kanalazzuk, ezután tálaljuk.
(Forrás:Villámkonyha)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!