2013. február 4.

Szalagtészta zöldséges mártással

A hatodik hétre tervezett menü első napja / HÉTFŐ

Szintén mediterrán hangulatot sikerült a konyhába varázsolni ezen a borongós szürke napon. Legalább az ízek által felidézhetjük a napsütötte paradicsomfürtöket, a tésztában a friss gabona erejét, a cukkiniben és a kaliforniai paprikában pedig a zöldségeskert varázsát.

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 15 perc

Hozzávalók 4 személyre:
  • 500 gr friss tagliatelle (szalagtészta)
  • 500 gr hámozott, darabolt paradicsom
  • 90 ml extraszűz olívaolaj
  • 2 db vékony szeletekre vágott salátacukkini
  • 1 db vékony szeletekre vágott sárgarépa
  • 1 finomra vágott hagyma
  • 2 gerezd összenyomott fokhagyma
  • 1 db kimagozott, vékony szeletekre vágott piros kaliforniai paprika
  • 2 bazsalikomág + a díszítéshez
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát puhára pároljuk a megadott olajmennyiség felén. Hozzáadjuk a cukkinit, a paprikaszeleteket, a sárgarépát és a bazsalikomot is belekeverjük. Lefedjük, 10 percig gyöngyözve főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. A fokhagymát kidobjuk. Sózzuk, borsozzuk. Közben a tésztát nagy edényben sós, forró vízben al dente főzzük.
Leszűrjük, a zöldséges mártáshoz adjuk. Összerázzuk, majd közepes hőfokon még 1 percig melegítjük. Megszórjuk petrezselyemmel, meglocsoljuk a maradék olajjal. Bazsalikomlevelekkel díszítve forrón tálaljuk.
(forrás: Villámkonyha)

Tippem:
Kipróbáltam parmezán sajttal megszórva is, bár a recept nem írja. Nekem így jobban ízlett, rafináltabb lett az étel tőle. :-) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!