2013. február 21.

Saláta édesköménnyel, zöldbabbal és ricottával


8. heti menü / péntek
A szerdai kakaós kalács után, azt hiszem jól időzítettem a mai könnyű paradicsomos mozarellás csirkét és ezt, a holnap elkészítésre kerülő zöldség-saláta ebédet. A zöldbab a fagyasztóból fog előkerülni, kertem nyári ízeit hozva.
Bőséggel van még zöldségünk így elrakva és ennek azért is örülök, mert tudom, hogy a lehetőségekhez képest a legtisztább élelmiszerből főzök.
Tavaly kimagaslóan jó termés jött le.

Ez a recept is mint már megszokhattátok, egyszerű, kevés hozzávalóval mindössze 20 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:
Az édesköményt, a citromlevet és 60 milliliternyi olajat összekeverünk egy tálban. Lefedjük, 10 percre félrerakjuk, hogy az ízek összeérjenek. Egy kis serpenyőben a maradék olajon aranyszínűre sütjük a fenyőmagokat kb. 3 perc alatt. Lehúzzuk a tűzről és félrerakjuk. A zöldbabot kissé sós, forró vízben 2 perc alatt megfőzzük.
Leszűrjük, és hideg vízzel lemossuk és lecsöpögtetjük. Tiszta papírtörlőn, vagy konyharuhán megszárítjuk. A fenyőmagot, a zöldbabot és a ricottát az édesköményes keverékhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk. Óvatosan összerázzuk, végül tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!