2013. február 13.

Okos Kata


Szeretnék Nektek bemutatni egy magyar terméket, mely már áruházunkban is kapható. Engem teljesen lenyűgözött mindaz, amit erről a termékről a gyártótól megtudtam. 
A magyar szabadalom alapján Magyarországon készített termék a világon egyedülálló technológiával készül.
Amit érdemes tudni róla:
Magas C-vitamin és vas tartalmú, vákuumszárított feketeribizli és cékla por keveréke. Étrend kiegészítőként alkalmazható.
Ebben az instant porban a speciális vákuumszárítási eljárásnak köszönhetően megmaradnak az eredeti íz, zamat és aroma, valamint az  illat és a színanyagok, a vitaminok, a makro- és mikroelemek, és a biológiailag aktív összetevők döntő többsége, koncentrált formában.
A termék nem tartalmaz tartósítószert, hozzáadott cukrot valamint szintetikus adalékanyagokat, színezékeket.
Felhasználása igen egyszerű, hiszen elegendő 2 evőkanál port 2 dl szénsav mentes vízben feloldani és naponta egy alkalommal meginni. (Nasikedvelők az ajánlott mennyiséget magában is ehetik, nagyon finom ahogyan felolvad a szánkban).

Mi teszi különlegessé ezt a céklából és feketeribizliből készült terméket?

A C-vitamin az egyik legismertebb vitamin féleségünk. Jelentős antioxidáns hatással bír.
A szervezeten belül nagyon sok biokémiai, élettani folyamatban vesz részt, ezért nélkülözhetetlen.
Esszenciális vitaminok sorába tartozik, mert szervezetünk nem képes az előállítására, így mindenféleképpen külső bevitelre szorulunk belőle. Számtalan pozitív tulajdonsága közül érdemes kiemelni, hogy mind a fizikai, mind a szellemi fáradság, kifáradás ellen nyújt védelmet szervezetünknek. Különösen fontos ez a védelem a gyermekek esetében.

A vas szervezetünk számára nélkülözhetetlen, létfontosságú elem. Elsődleges szerepet játszik a vörösvértestek képződésénél, a vörösvérsejteket alkotó  hemoglobin molekula felépítésében, amely a szervezetünkben az oxigén szállításáért felelős. Az optimális oxigén szint biztosítja többek között a megfelelő szellemi és fizikai teljesítményünket is. Gyermekeink szellemi, fizikai fejlődése szempontjából kiemelt jelentősége van.

A cékla egészségre gyakorolt hatása igen régóta ismert. Szakirodalmi adatok szerint szerteágazó gyógyhatását a benne található számos vitaminnak (C, B1, B2, B6), ásványi anyagnak (vas, szilícium, réz, nátrium, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, jód, bór, mangán, lítium) köszönheti.
Magas kálium és magnézium tartalma miatt  hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez.
A cink, a mangán és a réz elősegítik a növekedést, a fejlődést és a szaporodást, szabályozzák az anyagcserét. 
A cékla a hatékony tisztítókúrák nélkülözhetetlen része. Serkenti a máj, a belek és a vese működését, fokozza a méreg- és a salakanyagok eltávolítását.
A céklát a népi gyógyászat az egyik legjobb vérképzőnek ismeri, segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában, serkenti a sejtnövekedést és a sejtmag újraképződését.
A cékla három, ­ az emésztőrendszerünk számára is fontos ­ hatóanyagot tartalmaz:
  1. Betain a máj méregtelenítő enzimeit támogatja.
  2. Kolin elősegíti a májból a felesleges zsírok kiürülését. Szabályozza az emésztést, a nyirokmirigyek, a vese, a gyomor és a belek működését.
  3. Betanin (a cékla színanyaga) gátolja a kórokozó baktériumok elszaporodását, valamint immunerősítő, roboráló és élénkítő hatású. 

feketeribizli  hatóanyagait nyomelemek, flavonoidok, illóolajok, cseranyagok, rutin, és B-, C-, P-vitamin(rutin) alkotják. Élettani hatásai közül ismert, hogy a könnyen emészthető cukrok és a szerves savak elégésükkor lúgosítják a szervezetet, ugyanakkor elégetik az anyagcsere bomlástermékeinek egész sorát. A C- és P-vitamin a cukrokkal együtt  javítja a máj, az anyagcsere, az izmok és a központi idegrendszer működését, csökkenti a stresszt. Az antocián növényi festékanyagai  frissítő hatásúak, egyben anti-oxidáns hatásuk is jelentős. Vas-, mangán- és réztartalmának köszönhetően növekszik a vörösvértestek és a hemoglobin mennyisége. B-vitamin tartalma idegvédő hatású.

Ez a tiszta, valóban csak magát a növényi koncentrátumot tartalmazó készítmény teljesen felcsigázott.
Két gyermekem van, a kisebbik 4,5 éves óvodás és gyakran asztmás a légúti fertőzések okán, a nagylányom pedig nyolcadik osztályos, aki élete egyik első, pályaválasztás szempontjából stresszes, magas teljesítmény követelő korszakában van. Jobbkor nem is jöhetett volna a lehetőség, hogy megismerkedjek ezzel a termékkel. Bár még személyes terméktapasztalatom nincs, de ismerősöktől csupa jót hallottam a készítményről: Amellett hogy hatékony még finom is. :-D
Én, mivel itthon, számítógép mellől dolgozom, leginkább szellemi fáradságot érzek estére... nem kérdés, hogy betársulok a gyerekek mellé az Okos Kata fogyasztásában :-)
A termékről bővebb, számszerű adatokat is találtok a webáruház felületén, az alábbi LINKEN, ahol most, bevezető akció keretében meg is vásárolhatjátok. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!