Hogy kedvezzek a családom többi tagjának, néhanapján szoktam húsos ételt is készíteni. A recept elnevezése ismét mediterrán taverna hangulatát idézi, úgy néz ki én már nagyon várom a jó időt...
Aki a 6. heti menüt és bevásárló listát olvasta és beszerezte a hozzávalókat, az most egy fél óra alatt összedobhatja ezt a csodát. A többiek pedig remélem betervezik akár a szombati menübe ;-)
Hozzávalók 4 személyre:
- 6 db kicsontozott bőrös csirkecomb
- 90 gr kimagozott fekete olívabogyó
- 90 gr fetasajt
- 2 db vékony szeletekre vágott lila hagyma
- 1 csomó rukkola
- 1 narancs frissen facsart leve
- 1 citrom frissen facsart leve
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 12 percElkészítés:
Felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben. A húsok egyik, majd másik oldalát is aranyszínűre sütjük, úgy 10 perc alatt. A vékony szeletekre vágott lila hagymát hozzáadjuk, puhára pároljuk. Meglocsoljuk a narancs- és citromlével. Lefedjük, további 1 percig főzzük. Rászórjuk a feta sajtot és az olívabogyókat, további 1 percig főzzük.
A csirkét a tálalótálra rakjuk, meglocsoljuk a serpenyőben lévő szafttal, majd rukkolát teszünk mellé és forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!