2013. február 25.

Póréhagymás krumplileves


9. heti menü / kedd
A hagyma- és a krumplileves hagyományos ételeknek számítanak. Mindenképpen eredeti, rusztikus ízvilágot kínál a két alapanyag együtteséből eredő étel. Frissen sült, ropogós héjú meleg kenyeret tudok elképzelni a laktató egytálételnek is alkalmas sűrű leves mellé, mely akár vacsorára is kínálható a megfáradt családtagoknak.

Hozzávalók:
  • 1,25 l csirkealaplé
  • 1 kg kis kockákra vágott burgonya
  • 2 vékonyra szeletelt póréhagyma
  • 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 evőkanál finomra vágott rozmaring
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk az olajon. Felöntjük a csirkealaplével. Hozzáadjuk a burgonyát és a rozmaringot. Felforraljuk. Lefedjük, és alacsony hőfokon gyöngyözve főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Beleöntjük a citromlevet, majd sózzuk, borsozzuk. A levest levesestálakba kanalazzuk, forrón kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!