2013. február 25.

Kuszkusz ropogós édesburgonyával

9. heti menü / hétfő
Gondban voltam ezzel a recepttel, vajon hová osszam be a fejléc menüjén belül?  A recepteskönyv szerint ez az étel a gabonaételek közé van sorolva, hiszen a kuszkusz lisztből és búzadarából készül.
Én viszont inkább a saláták közé soroltam a zöldségtartalma és látványa miatt.

Hozzávalók:
  • 500 g hámozott, kis kockákra vágott édesburgonya
  • 400 g csicseriborsó (konzerv)
  • 250 g előfőzött kuszkusz
  • 60 g finomra vágott petrezselyem
  • 300 ml víz
  • 60 ml extraszűz olívaolaj
  • 3 evőkanál finomra vágott koriander
  • 1 kimagozott, vékonyra szeletelt, piros kaliforniai paprika
  • 1 vékonyra szeletelt lila hagyma
  • 1 citrom leve
  • só és frissen őröl fekete bors
Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gáztűzhelynél 8-as fokozat). Az édesburgonya-kockákat a sütőlemezre rakjuk, megspricceljük 1 evőkanál olajjal. Körülbelül 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Közben felforraljuk a vizet. Leöntjük a kuszkuszt, belekeverjünk 1 evőkanál olajat. Lefedjük. Addig pihentetjük, amíg a kuszkusz teljesen magába nem szívja a vizet. Körülbelül 10 perc alatt puhul meg. A kuszkuszt tálba rakjuk. Villával fellazítjuk. A hagymát, a kaliforniai paprikát, a csicseriborsót, a petrezselymet, a koriandert, a citromlevet és a maradék olajat belekeverjük. Alaposan összerázzuk. Hozzáadjuk a sült édesburgonyát, végül sózzuk, borsozzuk. Forrón tálaljuk.
(forrás: Villámkonyha)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!