9. heti menü / hétfő
Gondban voltam ezzel a recepttel, vajon hová osszam be a fejléc menüjén belül? A recepteskönyv szerint ez az étel a gabonaételek közé van sorolva, hiszen a kuszkusz lisztből és búzadarából készül.
Én viszont inkább a saláták közé soroltam a zöldségtartalma és látványa miatt.
Hozzávalók:
- 500 g hámozott, kis kockákra vágott édesburgonya
- 400 g csicseriborsó (konzerv)
- 250 g előfőzött kuszkusz
- 60 g finomra vágott petrezselyem
- 300 ml víz
- 60 ml extraszűz olívaolaj
- 3 evőkanál finomra vágott koriander
- 1 kimagozott, vékonyra szeletelt, piros kaliforniai paprika
- 1 vékonyra szeletelt lila hagyma
- 1 citrom leve
- só és frissen őröl fekete bors
Előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gáztűzhelynél 8-as fokozat). Az édesburgonya-kockákat a sütőlemezre rakjuk, megspricceljük 1 evőkanál olajjal. Körülbelül 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Közben felforraljuk a vizet. Leöntjük a kuszkuszt, belekeverjünk 1 evőkanál olajat. Lefedjük. Addig pihentetjük, amíg a kuszkusz teljesen magába nem szívja a vizet. Körülbelül 10 perc alatt puhul meg. A kuszkuszt tálba rakjuk. Villával fellazítjuk. A hagymát, a kaliforniai paprikát, a csicseriborsót, a petrezselymet, a koriandert, a citromlevet és a maradék olajat belekeverjük. Alaposan összerázzuk. Hozzáadjuk a sült édesburgonyát, végül sózzuk, borsozzuk. Forrón tálaljuk.
(forrás: Villámkonyha)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!