2013. február 11.

Csicseriborsós és fetás kuszkuszsaláta

7. heti menü / kedd

Kedden az ember már kezd belemelegedni a munkába, pörgősebb a nap mint hétfőn, ezért gondoltam erre az ételre, hiszen 20 perc alatt meleg, tartalmas, zöldségektől friss, étel varázsolható magunk elé. A csicseriborsónak és a fetának köszönhetően tartalmaz fehérjét, a zöldségek hozzák a sok vitamint, a kuszkusz pedig szénhidrátforrás. :-)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g csicseriborsó (konzerv)
  • 300 g kuszkusz
  • 100 g fekete olajbogyó
  • 90 g morzsolt feta sajt
  • 25 g finomra vágott petrezselyemlevél
  • 375 ml forró víz
  • 2 vékonyra szeletelt mogyoróhagyma zöldje (vagy újhagyma zöldje)
  • 1 kimagozott, vékonyra szeletelt, sárga kaliforniai paprika
  • 1 ág finomra vágott mentalevél
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors

Előkészítési idő: 20 perc

Elkészítés:
A kuszkuszt tálba öntjük. Ráöntjük a forró vizet, hogy ellepje, a tálat letakarjuk, és 10 percre félre rakjuk, hogy a kuszkusz  teljesen magába szívja a forró vizet. Összekeverjük az olajat, a citromlevet, a citromhéjat. Hozzáadjuk a mogyoróhagymát, a paprikaszeleteket, a csicseriborsót, a feta sajtot, az olajbogyót, a petrezselymet, a mentát. Sózzuk, borsozzuk, majd kuszkuszhoz keverve tálaljuk.
(Forrás: Villámkonyha)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!