Kedden az ember már kezd belemelegedni a munkába, pörgősebb a nap mint hétfőn, ezért gondoltam erre az ételre, hiszen 20 perc alatt meleg, tartalmas, zöldségektől friss, étel varázsolható magunk elé. A csicseriborsónak és a fetának köszönhetően tartalmaz fehérjét, a zöldségek hozzák a sok vitamint, a kuszkusz pedig szénhidrátforrás. :-)
Hozzávalók 4 személyre:
- 400 g csicseriborsó (konzerv)
- 300 g kuszkusz
- 100 g fekete olajbogyó
- 90 g morzsolt feta sajt
- 25 g finomra vágott petrezselyemlevél
- 375 ml forró víz
- 2 vékonyra szeletelt mogyoróhagyma zöldje (vagy újhagyma zöldje)
- 1 kimagozott, vékonyra szeletelt, sárga kaliforniai paprika
- 1 ág finomra vágott mentalevél
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
A kuszkuszt tálba öntjük. Ráöntjük a forró vizet, hogy ellepje, a tálat letakarjuk, és 10 percre félre rakjuk, hogy a kuszkusz teljesen magába szívja a forró vizet. Összekeverjük az olajat, a citromlevet, a citromhéjat. Hozzáadjuk a mogyoróhagymát, a paprikaszeleteket, a csicseriborsót, a feta sajtot, az olajbogyót, a petrezselymet, a mentát. Sózzuk, borsozzuk, majd kuszkuszhoz keverve tálaljuk.
(Forrás: Villámkonyha)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!