2013. február 26.

Garnélarákos, csilis, zöldcitromos tésztasaláta

Tudom, akadnak jó páran, akik szeretik a távolkeleti ételeket de nem engedhetik meg maguknak a thai, kínai, japán éttermek látogatását. Szerencsére már elég sok ázsiai bolt található Magyarországon és az alapanyagok egy-egy étel elkészítéséhez könnyen beszerezhetőek. Tisztában vagyok vele, hogy az otthon készített étel soha nem lesz receptkönyvből készítve teljesen autentikus, de legalább megközelíti a vágyott ízvilágot.


A tésztasalátához 4 személyre az alábbiakra van szükség:
  • 1 kg főtt garnélarák
  • 250 gr rizstészta
  • 60 gr friss korianderlevél
  • 60 gr friss mentalevél
  • 90 ml thai édes csiliszósz
  • 60 ml frissen facsart lime
  • 3 vékony szeletekre vágott mogyoróhagyma
  • 1 kimagozott, vékonyra szeletelt piros csilipaprika
  • 2 evőkanál mogyoróolaj
  • 2 teáskanál finom cukor
Előkészítési idő: 20 perc

Megfőzzük a rizstésztát a csomagolásán található utasítás szerint. Leszűrjük és átöblítjük folyó hideg víz alatt, majd lecsöpögtetjük. A tésztát nagy tálba öntjük. Hozzáadjuk a garnélarákot, a koriandert, a mentát, a csilit és a mogyoróhagymát.
A lime levet, az édes csiliszószt, a cukrot és az olajat összekeverjük egy kis tálban. Meglocsoljuk a dresszinggel a tésztasalátát. Óvatosan összerázzuk, tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!