2013. február 27.

Burgonya, padlizsán és spenótcurry

9. heti menü / csütörtök
Holnap ismét indiai ételt főzünk. Gyors, egyszerű és nagyon ízletes. Sokkal könnyebb jól elkészíteni, mint egy ázsiai ételt és a finom, hófehér rizzsel tálalva szemet gyönyörködtető a színek összhangja is. Piros szósz, sárga burgonya, lila padlizsán és zöld spenót.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 gr basmati rizs
  • 150 gr zsenge spenótlevél
  • 375 ml összevágott paradicsom
  • 125 ml zöldségalaplé
  • 50 ml korma currypasta
  • 3 db hámozott, kockára vágott burgonya
  • 1 db kockára vágott padlizsán
  • 1 db vékony szeletekre vágott hagyma
  • 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 2 evőkanál finomra vágott koriander
  • 1 evőkanál repceolaj
  • só és frissen őrölt bors
Mivel elég sok hozzávalóval dolgozunk, ezért megéri rászánni 10 percet az előkészületekre és mindent felhasználható formában a tűzhely mellé készíteni, hogy a 20 perc főzési időt tartani tudjuk. Ne kelljen kapkodni.

Forró, sós vízben, 10-15 perc alatt puhára főzzük a basmati rizst. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, félrerakjuk. Közben a hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk az olajon, egy nagy serpenyőben.


A currypasztát, a paradicsomot, a zöldségalaplevet, a burgonyát és a padlizsánt belekeverjük. Felforraljuk és lefedjük. Alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. A spenótot is hozzáadjuk. További 2 percig főzzük. Rászórjuk a koriandert, sózzuk, borsozzuk. A zöldséges curryt a rizzsel forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!